Randers By

Nu genåbner Museum Østjylland – fotoudstilling, foredrag og feriesjov!

Det summer igen af aktivitet og håndværker-historier, når Håndværksmuseet omsider kan byde gæster indenfor igen i husets historiske værksteder. Foto: Museum Østjylland.

Langt om længe, endelig, omsider! Nu åbner Museum Østjylland igen efter flere måneders nedlukning, og du kan igen se udstillinger, høre foredrag, tage på byvandringer og meget andet godt.

Museum Østjylland slår dørene op igen efter nedlukningen og byder fra onsdag den 21. april på et brag af en fotoudstilling om de første kvindelige fotografer! Oplev udstillingen I skyggen og bliv lidt klogere på både fotokunst og kvindehistorie. Foto: Danmarks Fotomuseum.

Onsdag den 21. april slår Museum Østjylland i Randers dørene op til museet i Kulturhuset og Håndværksmuseet, begge med normale åbningstider. Alle er velkomne, du skal blot kunne fremvise et gyldigt coronapas, så kan du kaste dig ud i kulturhistoriske oplevelser – de fleste af dem er endda gratis!

Den længe ventede åbning af museerne er nu en realitet. Det er atter muligt for Museum Østjylland at tilbyde kulturhistoriske vitaminer til museets gæster, der i lang tid har måttet tage til takke med museets digitale nyhedsbreve og facebookopdateringer. 

”Vi er meget glade for, at vi igen kan åbne for vores udstillinger og få gæster ind på museerne, ” siger souschef og leder af Udvikling og Publikum, Karen Dubery.

”Jeg tror, at kulturoplevelser er nogle af de positive vitaminer, som vi har savnet og virkelig trænger til nu, mens samfundet lukker mere og mere op. Vi kan få kulturoplevelser sammen igen, og det skaber velvære!”

Ud i lyset, ind i håndværket

På museet i Kulturhuset kan du fra den 21. april opleve særudstillingen I skyggen, der fortæller historien om de første kvindelige fotografer fra Danmark, Island og Færøerne. For første gang præsenteres ti udvalgte kvinder på en fælles fotoudstilling i Norden, og det er en fascinerende rejse gennem kvindeliv og fotokunst.

På Håndværksmuseet er de seje pensionerede håndværkere igen trukket i arbejdstøjet og står klar til at fortælle om alle tiders håndværkstraditioner!

Oplev fortid og nutid forene sig i Museum Østjylland oldtidsudstilling Livet ved Fjorden, der med de mest moderne virkemidler formidler tusindår gammel kulturhistorie. Der er gratis adgang og åbent for alle gæster, der kan fremvise et gyldigt coronapas ved indgangen. Foto: Museum Østjylland

Hele foråret og sommeren er der masser af aktiviteter for store og små på Museum Østjylland, hvor du igen kan opleve foredrag, feriesjov, omvisninger og kulturelle ture ud i det lyse og forhåbentlig lune vejr – selvfølgelig under gældende COVID19-restriktioner.

Fakta

  • Museum Østjylland genåbner onsdag den 21. april 2021.
  • Museet i Kulturhuset, Stemannsgade 2 i Randers, tirsdag – søndag kl. 10 – 16.
  • Håndværksmuseet, Lille Rosengård 16, Randers, tirsdag, torsdag og lørdag kl. 12 – 16.
  • Gratis adgang.

Kommentarer