Magaxin

Vil du starte din egen butik op?

Artiklen er sponsoreret.

Går du med en drøm om at sælge nogle varer, som du selv producerer? Måske du er ferm til træskæring, og arbejder løs i skuret, på alverdens finurligheder og småskulpturer, som andre er interesserede i. Eller det kan være du har evner indenfor smykke- eller kunstfremstilling af den ene eller anden art. Uanset hvad, kan du forhåbentlig godt tage et par gode råd med i opstarten på realiseringen af din drøm.

Sørg for god reklame og omtale

En kæmpe del af, at en forretning overhovedet kan køre rundt, er naturligvis at der er kunder i butikken. Det er ikke altid en selvfølge, og som regel er det noget, man som ejer skal arbejde hårdt for at opbygge. Sørg derfor først og fremmest for at reklamere godt for dine produkter! Hvis ikke folk er klar over hvad du sælger, uanset hvad det er, så kan du være helt sikker på, at der ikke kommer folk til. Med god reklame kan man opnå meget, og det gælder især når man er i opstarten. Når så en dag først kunderne er der, handler det om at holde på dem. Nok er det nemmere sagt end gjort, fordi folk altid fungerer på deres egne uforudsigelige måder, men hvis de er kommet af en grund, så bliver de som regel af samme, medmindre der sker noget, som får dem drevet væk. Hold derfor kundekontakten god, og sørg for god service altid.

Kvalitet i alle aspekter

Naturligvis skal dine produkter være uden fejl. Det siger sig selv, og er første regel når det kommer til at sælge ting og opbygge det føromtalte gode omdømme. Foruden selve produktet, hvis kvalitet er i top, er det desuden vigtigt, at ting som indpakning, følgeting og service også spiller. Det duer ikke at et par luksuriøse øreringe til mange penge, pakkes ind i små stofposer. Eller at hjemmelavede perler sælges i plastik. Prøv i stedet med deciderede kasser, eller brune papirsposer, som du selv kan dekorere eller designe, så de bliver præcis som du gerne vil have dem.

Tilbyd forsendelse

Det er umuligt at være flere steder på en gang, især hvis din butik drives hjemmefra, eller på en enkelt lokation, hvilket bestemt ikke er usandsynligt, når du er i opstartsfasen. Her kan der komme nok så mange kunder, men det sætter alligevel en begrænsning, eftersom folk, der måske bor langt væk, eller ikke har mulighed for at bevæge sig til lokationen, naturligvis ikke kan blive til kunder – selvom de har lyst. En løsning på netop det problem, for at nå ud til så mange potentielle kunder som muligt, er derfor at tilbyde forsendelse. Nu til dags er der ikke det, man ikke kan sende til hinanden gennem diverse kanaler. Vær blot Her er det vigtigt at du får købt den rigtige emballage. Er det småting der skal sendes, så er det en idé at skaffe sig konvolutter hertil, eventuelt på https://www.alle-konvolutter.dk/ . Er det snarere lidt større kan du gå med papkasser eller lignende.

Kommentarer