Havndal

Venstre i Randers: Flyt byrådsmøder ud på landet

Venstre I Randers ønsker at få udvalgsmøder ud i landsbyerne

Venstre i Randers vil flytte byrådsmøderne væk fra byrådssalen og ud i landsbyerne i stedet.

Landdistriktsudvalget i Randers flytter på onsdag udvalgsmødet fra rådhuset i Randers til Havndal, skriver TV2 Østjylland.

– Borgerne synes, det er fedt, at vi kommer ud og hører, hvad de har af forventninger til det offentlige, siger Lars Søgaard (V), der er formand for Landdistriktsudvalget.

Venstre foreslår derfor, at man også holder et byrådsmøde eller to om året ude i kommunens landlige distrikter.

– Man kan bringe nærdemokrati ud til borgerne. Noget som de i en stor kommune ikke oplever, de får. Det vil vi gerne brede ud til dem. De har jo også svært ved at komme ind til Randers fra eksempelvis Havndal eller Langå, for at høre et byrådsmøde, siger Lars Søgaard (V), der er formand for Landdistriktsudvalget til TV2 Østjylland.

Tekniske udfordringer

Forvaltningen har regnet ud, at det koster i omegnen af 30.000 kroner at flytte byrådsmøderne ud. For eksempel vil man stadig streame lyden fra mødet på internettet. Den udgift er værd at tage med, mener Lars Søgaard.

– Som udgangspunkt kan der være nogle, der er skeptiske. For at det ikke er for overvældende, så starter vi med et forsøg, så skeptikerne kan se alle de fordele, siger han til TV2 Østjylland.

Forslaget skal gennem landsdistriktsudvalget og økonomiudvalget, før man i byrådet endeligt beslutter at flytte møderne ud.

Kommentarer