Gjerlev

Vanrøgt-hundene ikke klar til nye mennesker

Foto: Fra TV2 Nordjyllands optagelse på internatet i Hjallerup

De sidst fundne vanrøgtede hunde fra Gjerlev bliver lige nu plejet på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland. Hundene er stadig meget sky.

18 vanrøgtede hunde blev i sidste uge reddet ud fra en ejendom ved Gjerlev nord for Randers. Hundene er nu i sikkerhed og under behandling hos Dyrenes Beskyttelses internat i Hjallerup i Nordjylland.

Se video nederst i artiklen

Lotte Brink, der er leder af internatet, fortæller, at hundene er så skræmte og bange, at de ikke er klar til at møde nye mennesker. De lever derfor helt afskærmet, så det kun er fast personale der kommer ind til dem i deres båse.

– Hundene i stalden er så bange for alt, at det simpelthen er et overgreb hver gang, de skal forholde sig til noget nyt, siger Lotte Brink.

TV 2 Nord besøgte internatet onsdag og måtte af samme grund blive ude af stalden. I stedet monterede de et lille Go Pro-kamera på en af de ansatte, som kunne filme hundene.

Sagen fra Gjerlev handler ifølge Dyrenes Beskyttelse om, hvad organisationen betegner som en hvalpefabrik, hvor hvalpe produceres med penge for øje.

Internatleder Lotte Brink fortæller til TV2 Nord, at hundene efter alt at dømme har levet under kummerlige forhold:

– De har, så vidt vi har fået oplyst, hele deres liv været indespærret i nogle udhuse. Der er blevet kastet svinefoder ind til dem, og det er det, de har fået lov at spise. Der er ikke blevet gjort rent omkring dem, siger hun.

Kommentarer