Gjerlev

Vanrøgt-ejendom allerede anmeldt for et år siden

Den 25. februar kunne vi fortælle historien om “Karen”, som allerede den 27. december sidste år anmeldte hvalpefabrikken i Gjerlev til Dyrenes Beskyttelse – og at myndighederne først den 8. februar i år kørte ud til ejendommen, hvor de fandt 27 svært vanrøgtede hunde

“Karen”, der er en anonym kilde, hvis identitet er Randers Netavis bekendt, rettede dog ikke nogen direkte kritik mod Dyrenes Beskyttelse i den forbindelse. Hun ønskede blot at gøre opmærksom på hendes tidligere anmeldelse og undren over, at myndighederne i seks uger herefter ikke havde gjort noget for at stoppe hundehandleren i Gjerlev.

Der blev over to gange fra samme ejendom fjernet omkring 60 hunde, som alle var vanrøgtede.

Læs også: Hård kritik af Dyrenes Beskyttelse

Randers Netavis kan i dag fortælle, at Dyrenes Beskyttelse i over ét år, siden januar 2016, har haft kendskab til de dårlige forhold på ejendommen i Gjerlev, og at man herfra kort tid efter anmeldte forholdene til politiet. Intet skete imidlertid før den 8. februar i år.

En kvinde fra Nordjylland som vi kalder Susanne (kvindens identitet er redaktionen bekendt) besøgte den sidste weekend i januar 2016 samme adresse som Karen.

Billedet var dengang fuldstændig det samme. Der stank frygteligt af urin, og damen som tog imod Susanne virkede mærkelig. Hun udtaler til Randers Netavis:

– Der var to hundehvalpe, og jeg var overbevist om, at den ene ikke ville overleve. Jeg ved godt, at vi bare skulle være kørt igen, men det kunne jeg ikke, fortæller Susanne.

– Den anden hvalp tog vi med, og kørte direkte til dyrlægen. Her blev der fjernet hundeekskrementer fra hvalpens ører, og den havde 41,5 i feber. Derfor fik den drop med en masse væske og smertestillende midler.

Den kæmpede for livet i tre dage, men er siden kommet sig. Hvalpen var en blandingsrace mellem charles/puddel/borderterrier.

Susanne tog straks derefter kontakt til Dyrenes Beskyttelse på 1812, og her blev det lovet, at hun ville blive kontaktet af en anden repræsentant for Dyrenes Beskyttelse, hvilket også skete.

– Hende som kontakter mig er fra Dyrenes Beskyttelse i Brande, eller Give mener jeg. Hun fortæller, at de allerede kender sælgeren. Så allerede den gang var de åbenbart bekendt med sagen, fortæller en rystet Susanne.

– Hende fra Dyrenes Beskyttelse kunne endda oplyse mig om, at manden derude på adressen, er kvindens svigersøn. Ved samme lejlighed lovede hun, at hun straks ville køre ud til sælgeren i Gjerlev. Og det gav god mening for mig. Men jeg fandt det alligevel mærkeligt, at jeg ingenting hørt efterfølgende.

– Jeg er rasende, og kan simpelthen ikke forstå det. Hvis ikke de selv har kunnet få adgang til stedet, så burde de jo kontakte politiet

– De hvalpefabrikker skal stoppes for enhver pris, understreger Susanne, som mildest talt er chokeret over, at der ikke for længst er taget hånd om hundehandleren i Gjerlev, slutter Susanne.

Læs også: Dyrenes Beskyttelse: Politiet nedprioriterer dyreværnssager

Kommentarer