Ø. Bjerregrav

Ukrudtsbrænder satte skur i brand

Søndag eftermiddag omkring kl. 14.30 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var opstået brand i et skur på Bjerregrav Stationsvej i Randers NV. Da politiet ankom til stedet, kunne der ses kraftig røg og ild fra skuret, der stod op ad huset. Kort efter ankom brandvæsnet til stedet og påbegyndte slukningsarbejdet.

Det stod hurtigt klart, at skuret og garagen, der lå i umiddelbart forlængelse af skuret, ikke stod til at redde, og brandvæsnet forsøgte derfor at lave en kontrolleret nedbrænding samt at holde flammerne væk fra huset. Det lykkedes i nogen udstrækning, men der kom brandskader på husets gavl og et vindue ind til køkkenet var sprængt, hvorfor ilden også havde fået fat i dele af køkkenet. Ingen personer kom dog noget til som følge af branden.

Husets 48-årige mandlige ejer oplyste selv til politiet, at han havde været i færd med at fjerne ukrudt med hjælp fra en ukrudtsbrænder, da der pludselig var gået ild i skuret. Han havde selv forsøgt at slukke ilden, men måtte hurtigt opgive.

På baggrund af mandens forklaring og brandundersøgelserne på stedet, blev den 48-årige mand sigtet for overtrædelse af beredskabsloven ved at have været uforsigtigt med brug af ukrudtsbrænderen.

Husk de gode råd, når du bruger ukrudtsbrænder

Hvert år opstår der brande i skure eller huse som følge af forkert brug af ukrudtsbrænder – derfor er det en rigtig god idé at følge nedenstående råd fra Sikkerhedsstyrelsen, inden du tænder din ukrudtsbrænder:

  • Ukrudtet skal svitses, ikke brændes
  • Hold brænderen væk fra tør jord og tør bevoksning
  • Husk god afstand til biler, bygninger og plankeværk
  • Hold øje med glemte gløder
  • Forlad aldrig en tændt eller varm brænder
  • Afmonter gasflaske eller -dåse efter brug
  • Hav altid brandslukningsudstyr i nærheden (vandslange)

Kommentarer