Harridslev

Tre nye idrætscentre på vej i Randers Kommune

Randers Kommune vedtog på byrådsmødet den 19.december 2016 en udviklingsplan for etableringen af tre nye idræts anlæg i Harridslev, Hornbæk og Gjerlev, hvor lokale foreninger får mulighed for at have aktiviteter i den gamle skole.Billede: Arkivfoto af Gjerlev Skole.

Byrådet vedtog den 19. december 2016 en proces- og udviklingsplan for etableringen af tre nye idrætsanlæg i henholdsvis Harridslev, Hornbæk og Gjerlev. Det skriver Randers Kommune. 

Proces- og udviklingsplanen gælder tre idrætsanlæg, Kraftcenter Korshøj i Harridslev, Idrætscenter Vest i Hornbæk og Borgerhuset i Gjerlev. Derudover etableres der også en plan for, hvorledes Randers Kommune optimerer og udvikler andre idrætsanlæg i kommunen.

Harridslev:

Til Kraftcenter Korshøj i Harridslev har byrådet bevilliget 2,5 millioner kroner under den forudsætning, at byens lokale ildsjæle selv kan finde fire millioner kroner fra fonde eller sponsorer.

Dertil skal tillægges yderligere 2,5 millioner kroner, som byrådet tidligere har disponeret til at renovere omklædningsbygningen i nabobyen Albæk. Selve projektet kræver en lokalplan, der ventes politisk behandlet i juni 2017. Efter planen skal Kraftcenter Korshøj tidligst stå færdigbygget i april 2020.

Hornbæk:

I Hornbæk er planen, at bygge et samlet idrætsanlæg på Gl. Viborgvej under navnet Idrætscenter Vest. Projektet har en samlet udgiftsramme på maks 10,5 millioner kroner, som finansieres af salgsindtægter ved et samlet salg af Overvænget plus eventuelle lokale midler og en kommunal bevilling på 3,5 millioner kroner. Det nye anlæg vil tidligst kunne tages i brug til april 2019.

Gjerlev:

I Gjerlev ventes et borgerhus at skyde op allerede i december 2017 med en kommunal finansiering på 1 million kroner. Huset bliver indrettet i halvdelen af bygningerne fra den tidligere Gjerlev-Enslev skole og her er tanken blandt andet, at de lokale foreninger får tilbud muligheden for at have aktiviteter i huset.

Det blev også vedtaget, at Randers Kommune arbejder på en udviklingsplan for alle kommunale idrætsfaciliteter. I et tæt samarbejde med Danmarks Idrætsforbund skal der i slutningen af 2017 udarbejdes en strategi for hele idrætsområdet i Randers Kommune. Processen starter med visionsarbejde i idrætshallerne i foråret 2017.

Kan du lide, hvad du læser? Så gå ind på Facebook og “synes godt om” Randers Netavis her

Kommentarer