Livsstil og forbrug

To michelinstjerner til Rasmus Munk, som stammer fra Kristrup

Køkkenet på Restaurant Alchemist i København styres af chefkok Rasmus Munk, og i dag strøg han direkte ind i den nordiske udgave af michelinguiden med hele to stjerner.

Den eksperimenterende restaurant Alchemist genåbnede sidste sommer i nye imponerende lokaler på Refshaleøen i København med et menukort på 50 retter. Bordreservationerne til åbningsdagen var udsolgt på få minutter og ventelisten kom hurtigt op på 5.000, mens madanmeldere over hele verden roste konceptet til skyerne.

Chefkok Rasmus Munk, som oprindeligt kommer fra Kristrup ved Randers, stod i lære i fire år hos Martin Knudsen på Casa Kåtrup mellem Fårup og Asferg. Herefter gik turen til Tree Top Restaurant på Munkebjerg Hotel ved Vejle, hvor han var køkkenchef.

I dag har en mission om at slå hårdere til den gastronomiske gong end alle andre, blandt andet takket være en investering på ikke mindre end 100 mio. kr. fra Saxo Bank-stifteren Lars Seier Christensen.

– Det er vanvittigt. Jeg er meget stolt og taknemmelig, siger chefkok og medejer Rasmus Munk.

Tre andre østjyske restauranter er blandt modtagerne. Restaurant Domestic i Aarhus får en Michelinstjerne for fjerde år i træk, mens Frederikshøj og Gastromé også kan glæde sig over æren at blive optaget i Guide Micheli 2020.

Kommentarer