Magaxin

Tips til pleje af skildpadder: En gammel, firbenet ven

Foto: pexels.com

Artiklen er sponsoreret.

Der findes rigtig mange typer kæledyr. De fleste kender en eller flere, som har en firbenet ven. Måske er det en hund, som begejstret overfalder dig, når du træder ind af døren, fordi den er så glad for at se dig. Samme fysiske gensynsglæde fornemmer du nok ikke, hvis du gerne vil have en skildpadde. Her er tempoet lidt et andet. Skildpadder bliver hurtigt rigtig gamle, og især hvis du behandler dem rigtig godt. Så her får du nogle tips til at sørge for, at din skildpadde trives.

Sæt dig godt ind i din skildpaddes behov

Der er forskel på, hvilken slags skildpadde du gerne vil holde. Typisk vil det være enten en landskildpadde eller en sumpskildpadde, og herunder er der mange forskellige arter, som differentierer sig f.eks. i størrelse, vægt og pasningsbehov. Vær derfor omhyggelig med at vælge en type, der passer til dig, og som du ved, hvordan du skal tage dig af.

Giv din skildpadde den rigtige føde

En del af pasningen handler naturligvis om at give din skildpadde det rigtige skildpaddefoder. Men der findes utrolig mange forskellige typer af skildpadder, som alle har forskellige kostpræferencer. Du bør derfor sætte dig lidt ind i, hvilken type af kost, som netop din skildpadde vil trives bedst med. Der kan desuden være forskel på føden, de har brug for, om sommeren og i vinterhalvåret.

Og så kan det godt ske, at du føler dig på lidt gyngende grund. For hvor finder man lige et godt udvalg af forskelligt foder til en skildpadde? Og endnu mere væsentligt, hvordan finder du ud af, hvilken type du skal købe? Det er der heldigvis råd for. Der er rigtig mange gode vejledninger og råd at finde, især hos de internetbutikker, som forhandler skildpaddefoder.

Indret dit terrarie til bedst mulige leveforhold

Der kan være forskel på, hvilke forhold din skildpadde trives bedst i. Når du derfor skal til at have fat på et terrarie, så skal du sætte dig ind i, hvor stort det skal være. Der kan nemlig være forskel på, hvor meget plads der skal være, så skildpadden kan bevæge sig og være aktiv. Dertil kommer, hvor det er bedst at placere det.

Indretningen af dit terrarie er også vigtig. Landskildpadder har andre behov end sumpskildpadder f.eks. i forhold til bundlag. Derudover naturligvis også, hvilket klima der skal til, herunder varmegrader. Tag dine hensyn, så du har en glad skildpadde.

Kommentarer