Mellerup

Succesfuld Klyngefestival gentages – i år med flere nye udstillere

Koordinator for Klyngefestivalen Bent Jensen Glad, glæder sig over den store tilslutning fra både tidligere og nye udstillere.

Lørdag den 14. september 2019 er der igen festival på Mellerup Efterskole. Som sidste år bliver festivalen et mix af mad, kunsthåndværk, foreningsliv, aktiviteter for børn og musik, og adgang er gratis både for udstillere og besøgende.

Landsbyklyngen Kronjylland står bag Festivalen, og helt fra begyndelsen har det været hensigten at sætte fokus på den underskov af kreativitet og hobbybaserede aktiviteter, der findes i Klyngens landsbyer og fra i år også andre hjørner af Randers Kommune. Enkelte af aktiviteterne er desuden af mere professionel karakter.

– Vi er ved at lægge sidste hånd på planlægningen, fortæller koordinator Bent Jensen Glad, og vi kan allerede nu røbe, at tilslutningen blandt udstillerne er ligeså stor som sidste år med lige omkring 40 forskellige aktiviteter.

Størstedelen af aktiviteterne foregår indendørs i efterskolens store musik og bevægelseshal, og der er udstillere for en hver smag, bl.a. salg af knækbrød, syltetøj, honning, grøntsager, pyntegræskar, smykker, malerier, kunst lavet i beton, papirkunst, keramik, kunst af drivtømmer, nisser, pileflet o.a.

Samtidig er der kommet flere nye aktiviteter til, bl.a. hundetræning ved DCH Randers, som vil vise Agility træning og sidst på dagen tilbyder mulighed for at få en snak med foreningens hundeadfærdskonsulent. Foreningens instruktører er desuden til stede hele dagen.

Også Ommersyssel Jagtforening er ny deltager og vil være til stede med deres infotrailer, og der vil være god mulighed for at få en snak om jagt og vildtpleje og måske oven i købet få en lækker vildtopskrift fra de kyndige jægere, fortsætter Bent Jensen Glad.

Derudover har Mellerup Bylaug besluttet at lave friskpresset æblesaft på stedet med mulighed for selv at prøve presseren.

Også børnene er der tænkt på, og der er arrangeret et kreativt børnehjørne indendørs, hvor de små kunstnere kan udfolde deres kunstneriske evner. Er energien til fysisk aktivitet, så er der en hoppeborg udendørs, aktiviteter sammen med Hungstrup spejderne og et par klappekøer af racen Dexter.

Bliver man sulten, så kan man besøge den stand, Café Færgehuset har oprettet, eller smage på gårdbutikken Lindbjerggaards særlige burgere og pølser.

Samtidig er der også mulighed for at blive klogere på det foreningsliv, der rører sig i lokalområdet, få en snak med Randers Kommunes Erhvervsafdeling, Landsbyklyngen Kronjylland eller den lokale afdeling af Arbejdernes Landsbank.

Endelig er vi i år desuden så heldige, at det nybyggede Naturbørnehus i Mellerup netop har taget deres nye faciliteter i brug og har valgt at holde Åbent Hus i samarbejde med KlyngeFestivalen. Vi håber selvfølgelig på rigtig god tilslutning til begge arrangementer, siger Bent Jensen Glad.

Og sidder du og drømmer om at stille op som udstiller, så kan du stadig nå det, selv om der er ved at være godt fyldt op, fortæller Bent Jensen Glad af. Følg os på facebook ”Landbyklyngen Kronjylland” og giv os besked, hvis du har lyst til at være med.

Og uanset om du er besøgende eller udstiller, så sæt allerede nu kryds i kalenderen den 14. September fra 10 – 15 og besøg Festivalen på Mellerup Efterskole. Husk det er gratis! Vi glæder os rigtig meget til at se jer, slutter Bent Jensen Glad.

Kommentarer