Fårup

Strømsvigt i flere landsbyer nordvest for Randers

Torsdag morgen omkring klokken syv stod borgerne i Fårup og omegn op til midlertidlige strømsvigt. EnergiMidt beklager, hvis det har skabt gener blandt borgerne.  

Borgere med adresse i blandt andet Fårup, Asferg, Hvidsten, Spentrup, Nørbæk, Gammel Randersvej, Gjerlev og Nørbæk kunne torsdag tidlig morgen melde om midlertidige strømsvigt i deres hjem.

Henrik Højlund er den kommunikationsansvarlige hos EnergiMidt, som har ansvaret for strømforsyningen i området:

– Vi kan godt berolige folk om, at der hverken har været ulykker eller brand. Vi har foretaget nogle omlægninger af vores 60 kilovolt kabler, så derfor har vi været nødsaget til at foretage nogle kortvarige strømafbrydelser, men alle skulle nu have spænding på igen, siger han.

Han er ked af, at folk har manglet strøm klokken syv om morgenen, hvor de formodentlig lige er stået op til morgenkaffen, eller var på vej på arbejde.

– Jeg har ingen informationer om det konkrete tilfælde, men nogle gange indhenter virkeligheden os, og så er vi nød til at agere, så folk ikke skal undvære strøm en halv eller hel dag. Vores arbejde er altid en afvejening af, hvordan vores kunder får færrest mulige gener, siger han og fortsætter:

– Vi beklager selvfølgelig, men strømafbrydelserne er dog heldigvis blevet meget færre af de sidste år, fordi vi i større omgang er begyndt at grave kablerne ned, i stedet for at have dem oppe i luften, hvor de er langt mere udsatte for stormvejr og vind.

Kommentarer