Fussingø

Strikkeweekend i historiske rammer

På strikkeweekenden kan man blandt andet se spændende teknikker inden for både opskrifter, farvning, materialer med mere. Arkivfoto

Bortset fra en enkelt corona-aflysning har Fussingø-gruppen hvert efterår siden 2017 afholdt et arrangement på slottet med fokus på strikning og hækling. I år er weekenden tilbage 5. og 6. november. 

Strik, hækling og lignende nørklerier har de senere år fået en renæssance; folk er bare blevet vilde med garn. Det kan man også mærke i Fussingø-gruppen, som igen inviterer til strikkeweekend i de smukke rum på Fussingø Slot.

– Vi går nu ind i den kolde tid på året, hvor der er mere tid til indendørs sysler. Det er stadigvæk meget populært at lave håndarbejde, så nu åbner vi igen dørene for strikkeglade og andre interesserede på Fussingø Slot, fortæller Birthe Balsby. Hun er koordinator for den årlige strikkeweekend, som i år afholdes i weekenden 5.-6. november kl. 10-16.

I slottes smukke stuer kan du blive inspireret til både små og store projekter og måske også få ideer til årets julegaver. Foruden strik kan man i år se spændende eksempler broderi og macramé. Broderiudstillingen præsenteres af Rikke Lyng fra Moonfeather. Knyttemetoden macramé, som menes at være udviklet af arabiske vævere, er en ny aktivitet på strikkeudstillingen.

Udstillerne viser et alsidigt udvalg af garn og modeller. Der er bl.a. plantefarvet garn omsat til smukke hæklede tæpper med mange nuancer fra naturen. Lækkert garn kan omsættes til varm og smart beklædning. – Strik dig til varmen, siger arrangøren med henvisning til de aktuelle udsigter for den forestående fyringssæson.

Det er lykkedes arrangørerne at få nogle af modellerne fra kunsthåndværkergruppen Netmaskernes jubilæumsudstilling på Koldinghus til Fussingø. Udstillingens tema var ”Art Déco i Strik”. Så gik du glip af den på Koldinghus, er der nu en chance for at få en smagsprøve på Fussingø Slot.

 Det kreative værksted fra Gaia museum Randers vil om lørdagen vise forskellige slags håndarbejder. Det vil også være muligt at købe de fremstillede genstande.

Fjellerups Seje Sild viser endnu en gang, hvordan man kan trylle med garnrester. Overskuddet fra salget gives til godgørende formål. Som tidligere vil gruppen med glæde tage imod donationer i form af overskudsgarn.

Også i år er der mulighed for at lære nyt. Annette Ross vil søndag undervise i strikkede eller pjonede pulsvarmere. 

Man kan læse mere om de enkelte udstillere på www.fussingoeslot.dk

Kommentarer