Stevnstrup

Stort ride-mesterskab kommer til Stevnstrup

Stevnstrup Rideklub bliver i dagene den 13.-16. juli omdannet til en aktiv mesterskabs-by med omkring 150 ryttere, der skal dyste om at blive Danmarks bedste i hurtighed og spring på hesteryg.

Søndag den 16. juli bliver der uddelt mesterskabs-guld i Stevnstrup. Den lokale rideklub er af Dansk Ride Forbund blevet udvalgt som vært for årets Danmarksmesterskab i Ponyridning – officielt kaldt: DRF’s mesterskab for pony.

Omkring 150 ryttere stiller op i tre forskellige klasser i landets ypperste konkurrence inden for ponysporten.

Rytterne er alle talenter under 16 år, som meget vel kan blive fremtidens medaljetagere blandt verdens A-ryttere. Mange begynder på ponyen, fordi det er en nem hest at håndtere og skifter først når aldersgrænsen som 16-årig er nået.

Til DRF’s mesterskab dyster rytterne om at få hesten til at springe højest og hurtigst.

Den lokale klub er mesterskabsværter for anden gang. Første gang var i 2015.

– Det er en stor ære at få værtskabet igen. Det vidner om, at vi har en af Danmarks flotteste springbaner, siger Mette Andersen fra Stevnstrup Rideklub, og fortsætter:

– Det et stort arbejde, at arrangere et sådan stævne. Det kan kun lade sig gøre fordi mange frivillige hænder har forberedt stævnet i månedsvis og er klar til at stille op i stævneperioden.

Klubben kan da også være stolte af den internationale hjælp, som har budt sig til. Eksempelvis kommer banebygerne fra Skotland.

– Det betyder så også, at vi får en bane på EM-niveau, slutter Mette Andersen.

DRF’s mesterskab for pony i Stevnstrup bliver støttet af Randers Eventsekretariat. Der er gratis entré for publikum og Stevnstrup Rideklub inviterer hele byen med til mesterskabet.

Kommentarer