Stevnstrup

Stadig flere elever testes på skolerne

På folkeskolerne i Randers Kommune er tests blevet en naturlig integreret del af hverdagen.

Siden februar har mobile testenheder kørt rundt på skolerne i Randers Kommune og testet både elever og medarbejdere for Covid-19. Test-setuppet møder stor opbakning og stadig flere elever lader sig teste på skolerne.

De mobile kviktest-setup på skolerne ruller med stor succes. Siden februar har elever og medarbejdere fået tilbudt tests to gange ugentlig og stadig flere elever lader sig teste. I sidste uge foretog poderne 9824 tests på deres runder.

“Det går rigtig godt med tests på skolerne. Vi oplever en stor opbakning til at få foretaget tests og stadig flere elever bliver testet. På nogle skoler er det helt op mod 90%. Samtidig ser vi en tendens til, at de der ikke bliver testet på skolerne i stedet bliver testet med deres familier i anden sammenhæng – og det betyder, at der generelt set er rigtig mange, der lader sig teste,” siger Birgitte Guldberg, der er sekretariatschef i Børn og Skole og kviktestsorganisator.

I maj er skolerne overgået til et nyt testsystem, der betyder, at prøvesvarene nu kommer direkte ind i appen Min Sundhed. På den måde kan de negative prøvesvar bruges som coronapas.

“Det fungerer rigtig godt, at vi nu kan bruge testsvaret som coronapas og dermed også i andre sammenhænge end kun på skolerne. Kviktest-systemet er blevet integreret rigtig fint på skolerne og vi oplever, at der er en tryghed i, at så mange som muligt lader sig teste. Det er derfor også noget, vi som ledelse bakker op omkring,” siger Birgitte Davidsen, der er skoleleder på Munkholmskolen i Randers.

Munkholmskolen i Randers er en af de skoler, der oplever, at størstedelen af deres elever og medarbejdere lader sig teste.

“Vi bliver løbende mere erfarne på området og derfor glider det også nemmere og nemmere. Det samme gælder poderne, der hver morgen fra mandag til fredag står klar til at pode medarbejdere fra kl. 07.30 og efterfølgende eleverne klassevis. De har fået opbygget en god erfaring og gør det rigtig godt,” siger Birgitte Guldberg.

Kommentarer