Havndal

Solskin, smoothies og snakke om sundhedshuset i Havndal

Se billedserie 11-årige Kaya har stor tålmodighed med lillesøster Sofia, der undersøger, hvor mange stave man kan bruge til et spil hockey. Foto: Randers Kommune.

Sensommersolen stod højt på himlen, da Sundhedsplejen besøgte borgerne i Havndal lørdag den 25. september til en snak om børns sundhed og trivsel. Gæsterne ved standen foran Dagli’ Brugsen havde også mulighed for at komme med deres input til fremtidens indhold i Havndal Sundhedshus.

Sundhedschef Christina Breddam snakker med Kaya og Alberte. Foto: Randers kommune.

Mathilde spiller stigegolf med sin far, og hun fører med ét point. Det huer ikke Uno Pedersen, og han øger fokus i næste kast. Efter anden runde har far taget føringen, og der er tid til at kaste et vurderende blik på den livlige flok børn og hyggesnakkende forældre på parkeringspladsen foran Dagli’ Brugsen i Havndal.

“Det er et fint arrangement, og vejret er jo perfekt. Jeg vidste ikke helt, hvad jeg gik ind til, men børnene havde hørt om det i skolen, og det er dejligt, at de kan hygge med kammeraterne herhenne”, siger Uno Pedersen.

Sundhedsplejen har medbragt forskellige spil, balloner, smoothies og gratis madkasser til børnene, og det hele falder i god jord hos de fremmødte. Der er også tid til en snak om sundhedsplejens tilbud til børnefamilier i Randers Kommune – og ikke mindst input til fremtidens indhold i Havndal Sundhedshus.

“Der er rart, at der kommer sundhedstilbud tættere på os i Havndal, og jeg håber, det giver mulighed for lettere kontakt til for eksempel sundhedsplejen, hvis der er noget med børnene. Her efter corona tror jeg især, det er vigtigt med fokus på børnenes trivsel”, mener Annelise Andersen, der er kommet forbi med sin datter Alberte.

Mathilde vælger, hvilken smoothie hun skal smage. Foto: Randers Kommune.

Borgerne sikrer succesen af Havndal Sundhedshus

Milo har overtaget pladsen ved stigegolfspillet efter et spil spikeball, mens Mathilde studerer de mange smagsvarianterne af smoothies, som Sundhedsplejen byder på. Samtidig undersøger Sofia på snart tre år, hvor mange stave man kan bruge til et spil hockey. Storesøster Kaya venter tålmodigt.

Mens børnene leger, har forældrene tid til at snakke med sundhedsplejen og sundhedschefen, der også er mødt op for at høre borgernes forslag til aktiviteter i det kommende lokale sundhedshus. Hun glæder sig over de mange input fra borgere, der gerne vil være med til at skabe indholdet i sundhedshuset.

“Borgernes deltagelse i processen betyder alt for succesen af Havndal Sundhedshus. Vi kan komme med en masse idéer til, hvad vi gerne vil tilbyde borgerne i lokalområdet, men det betyder ingenting, hvis der ikke er behov for det og opbakning til det”, siger Christina Breddam, sundhedschef i Randers Kommune.

Sundhedsplejens besøg i Havndal er det første i en række på fire besøg fra Randers Sundhedscenter i efteråret 2021. Næste besøg er lørdag d. 2. oktober, og der er det Rehabiliteringsenhedens tur til at hilse på de lokale borgere. I november kommer Tandplejen, og i december er det Enheden for Sundhedsfremme, der kigger forbi. Ved alle besøg er der mulighed for at komme med idéer og forslag til indholdet i Havndal Sundhedshus.

Kommentarer