Mellerup

Sol og masser af glade mennesker til Klyngefestival i Mellerup

Solen skinnede lørdag den 14. september 2019, vinden var blid, og mellem 500 og 600 gæster i alle aldre myldrede rundt til alle Klyngefestivalens 42 aktiviteter.

Udenfor blev klappekøerne beundret, og børnene var meget begejstrede, men også fulde af respekt for de 3 flotte Dexter køer, kalv, mor og den imponerende tyr. DcH’s agility opvisning med mange forskellige hunde trak ligeledes et stort antal tilskuere til, og det var en fryd at se den iver, hvormed hundene legede sig igennem opgaverne. Også spejdernes pandekage bagning, jægerstandens infotrailer, Mellerup Bylaugs æblepresning af egne æbler og hoppepuden blev flittigt besøgt. Og når sulten meldte sig, var der både mulighed for at købe pølser og burgere med bøf eller and.

De 35 aktiviteter indendørs fik ligeledes stor opmærksomhed, og hallen summede af aktivitet. Børnene kreerede flotte malerier og tegninger. Elever fra Mellerup Efterskole leverede fine musiske indlæg med sang og musik, og selv en garvet balalajka spiller blandt udstillerne gav et smukt nummer på scenen. Ja, det var ren musikalsk forkælelse.

Rundt omkring på standene var der nok at se til med salg og information om alt fra nisser til keramik, textildesign, smykker, malerier, kloge ord på kort og plakater, grøntsager, græskar, øl, honning, lækkert syltetøj, hjemmebag, saft og bolsjer. Som noget nyt kunne gæsterne i år desuden ved selvsyn se en havkajak og et SUP paddleboard på en af standene og måske blev nogle inspireret til at give sig i kast med disse friluftsaktiviteter.

Derudover blev stande med mulighed for en god snak og rådgivning både fra Randers Kommune, Landsbyklyngen Kronjylland, Arbejdernes Landsbank, Støvringgaard Festspil, DcH og SMIFF fint besøgt.

Men uden mad og drikke, dur det hele ikke, så også indendørs var der mulighed for at få stillet lidt af sin sult med hjemmebagt kage, rundstykker og kaffe i caféen, som Café Færgehuset stod bag.

Endelig holdt også Naturbørnehuset åbent og introducerede deres fine nye hus med aktiviteter i forhold til vuggestue, børnehave og fritidsordning for skoleelever. Et rigtig godt supplement til resten af Festivalens aktiviteter, og rigtig mange benyttede da også muligheden for at besøge begge aktiviteter.

Dagen gik hurtigt, og pludselig var klokken 15, og det var tid til at sige på gensyn til festival næste år og stor tak til alle sponsorer, udstillere, gæster og frivillig arbejdskraft, og ikke mindst tak til Mellerup Efterskole for at lægge lokaler til og støtte op med hjælp og underholdning af eleverne.

Ingen tvivl om, at Festivalen er kommet for at blive og er blevet et godt symbol på, at der sker rigtig meget i Landsbyklyngen Kronjylland!

Kommentarer