Øster Velling

Søndags-gåtur i Øster Velling Skov

Ved Vandmøllevej i Øster Velling Skov står to granitsten med indhuggede geometriske cirkelmønstre fra bronzealderen.

Øster Velling Skov ligger nord for Øster Velling og er et stykke dejlig og afvekslende natur. Ved Vandmøllevej i udkanten af skoven er der to helleristningssten, der står nær deres oprindelige plads.

På marken bag stenene ses endnu en svag forhøjning, der er den sidste rest af gravhøjen Mandbjerghøj. En ny bro fører over Møllebækken. I engene er der en del orkidéer og andre sjældne planter, der nyder godt af afgræsningen. Vest for engene ses, hvordan rørskov og træer breder sig.

Det er Øster Velling Forsamlingshus og menighedsrådet for Øster Velling-Helstrup-Grensten Pastorat, der inviterer på gudstjeneste, frokost og en frisk tur i skoven søndag den 21. maj.

Arrangementet begynder med en gudstjeneste i Øster Velling Kirke kl. 10.30. Derefter er der spisning i Forsamlingshuset (pris 30 kr.) og fortælling om stisystemet, engene og regler for færden i skoven og engen.

Kl. 13.00 begynder gåturen fra Øster Velling Forsamlingshus, Neikilsvej 8, Øster Velling, 8920 Randers NV. Der afsluttes kl. 15.00 med kaffe i Forsamlingshuset.

Turledere er Mette Hammershøj og Ingemann Schnetler, som opfordrer til at man tager passende tøj til vejret og gummistøvler. Der er meget fugtigt i engene!

Tilmelding nødvendig af hensyn til spisnigen til:
Mette Hammershøj, mobil 28 12 66 35
mail: mettehammershoj@net

Senest 14. maj

 

Kommentarer