Kristrup

Social- og dagtilbud får nu test-mulighed

Medarbejdere inden for socialområdet og dagtilbud har efterlyst hurtigtest for Covid-19. Det bliver fra næste uge muligt gennem testtilbud på en række skoler i Randers Kommune.

“Jeg er rigtig glad for, at det er lykkedes at finde en god plan for, hvordan vi nu kan tilbyde kviktest til medarbejdere på socialområdet og i dagtilbud. Det gør vi ved at benytte de podere, som i forvejen kører ud til skolerne for at teste medarbejdere og elever,” siger Jesper Kaas Schmidt, leder af krisestyregruppen og kommunaldirektør i Randers Kommune

Randers Kommune følger den nationale teststrategi, der blev indført i starten af mart. Ifølge den tilbyder Region Midt/Falck PCR og kviktest til borgere. Derudover tilbyder Randers Kommune PCR test til medarbejdere på omsorgsområdet samt beboere. Det sker med egne podere på 24 matrikler.

På skoleområdet får medarbejdere en kviktest via kommunens kviktest-podere, der kører ud med kviktest på de enkelte skoler. Alle andre medarbejdere kan vælge PCR eller kviktest på samme vilkår som borgere. Og dermed var der ikke et tilbud til medarbejdere på socialområdet og i dagtilbud.

“Medarbejdere på kommunens botilbud og i dagtilbud har efterlyst en kviktest-mulighed. Med denne mulighed har vi gjort det nemmere at blive testet tættere på sin arbejdsplads,” siger Jesper Kaas Schmidt.

Tilbuddet om kviktest til medarbejdere bliver muligt på de skoler, hvor der kan laves en løsning helt tæt på skolens indgang, sådan at man undgår, at der kommer en ny risiko for smitte ind på skolen. Det kan lade sig gøre på 13 skoler fordelt i kommunen. I forvejen har Børn og Skoleforvaltningen et hold af kviktestpodere, som to gange om ugen kører ud til alle skoler for at pode medarbejdere, elever i 9.-10. klasse samt børn, der møder op på skolen f.eks., fordi de er i specialtilbud. Og det er disse podehold, der nu også vil tage imod medarbejdere fra social- og dagtilbudsområdet.

“Samtidig forventer vi, at det snart bliver muligt at teste sig selv. Det afventer vi ligesom andre kommuner lige nu at få nærmere besked om, ” siger Jesper Kaas Schmidt.

Fakta

Teststrategien for borgere og medarbejdere i Randers Kommune:

Randers Kommune følger den nationale teststrategi. Dog med den justering, at kommunen nu også varetager et tilbud om test af medarbejdere på social- og dagtilbudsområdet. Strategien har fire spor.

  • Spor 1: For borgere: PCR og kviktest på 4 matrikler. Udbydes af Region Midt/Falck
  • Spor 2: Omsorgsområdet: PCR-test. Udføres på 24 matrikler af Randers Kommune
  • Spor 3: Skoler, dagtilbud og socialområdet. Kviktest. Udføres af Randers Kommune med udkørende teams på skoler.
  • Spor 4: Andre ansatte i Randers Kommune: PCR og kviktest på 4 matrikler. Udbydes af Region Midt/Falck.

Kviktest på skoler for medarbejdere på social- og dagtilbudsområdet kan foregå på Langå Skole, Munkholmskolen, Nørrevangsskolen, Vestervangsskolen, Assentoftskolen, Fårup Skole og Børneby, Bjerregrav Skole, Grønhøjskolen, Rismølleskolen, Hornbæk Skole, Kristrup Skole, Østervangsskolen samt Asferg Skole

Kommentarer