Ø. Bjerregrav

SkatePark 2.0 i Øster Bjerregrav indvies i morgen lørdag

I morgen lørdag indvies Skatepark 2.0 i Øster Bjerregrav. Foto: Kaj Jespersen

 1.500 kvadratmeter stor skaterpark indvies i morgen lørdag den 3. september i Øster Bjerregrav. Dermed får landsbyen nordvest for Randers et nyt attraktivt samlingssted, som allerede tiltrækker skatere fra hele landet.

Det er lokale ildsjæle i og omkring Øster Bjerregrav, der har formået at få en mange-årig drøm til at gå i opfyldelse med støtte fra blandt andre Randes Kommune, LAG-midler og fonde.

Aktivitetsparken blev som første etape af et visionært og ambitiøst projekt i Øster Bjerregrav indviet i december 2016. Senere er flere projekter realiseret, og i morgen kan man med indvielsen af den nye skaterpark sætte endnu et flueben i den langsigtede strategi for byen.

Aktivitetsparken indgår også som et vigtigt element i den store områdefornyelse, Øster Bjerregrav gennemgår i disse år, idet parken foruden den nye skatepark rummer et stort oplevelses- og legeområde for børn i alle aldre.

Men indvielsen af de 1.500 kvadratmeter er også en milepæl på vej mod noget endnu større. Der er allerede planer om at udvide skaterparken, som dermed er godt på vej til at blive en af de største af sin slags i landet.

Over alle forventninger

For at udvikle den nye bane, så den lever op til nutidens standarder, har aktivitetsparken allieret sig med både skatekonsulenter, DGI og et arkitektfirma med speciale i skateparker. Og resultatet er blevet over al forventning, fortæller Bjarke Nordentoft, formand for Aktivitetsparken og en af initiativtagerne til det mangeårige projekt, der nu rammer en ny milepæl.

– Vi vidste godt, at vi havde sat barrieren højt, men i processen har vi jo mest stået på sidelinjen, mens professionelle tog over på opgaven, og vi havde slet ingen anelse om, hvor godt det endte med at blive, fortæller han og fortsætter:

– Fra skate-kredse i hele landet lyder det, at vi har fået noget af det bedste beton (betonbane, red.), og interessen for at besøge vores bane, faktisk inden den overhovedet var færdig, har været enorm. Det er vi meget stolte af.

Udflugtsmål for familier

Ambitionen for Aktivitetsparken med alle de faciliteter, den tilbyder, har overordnet været at skabe et område, der binder hallen og skolen sammen og giver rum til udfoldelse af aktiviteter og samvær for lokale borgere; men allerede fra start har parken tiltrukket folk udefra.

– Vi havde store visioner for Aktivitetsparken helt fra begyndelsen, men den store tilstrømning af folk fra hele landet, vi oplever, har alligevel overrasket mig. I weekenderne kommer familier fra nær og fjern for at hygge sig i parken på skateboard, løbehjul og rulleskøjter – eller bare holde en lille picnic, hvor børnene hygger sig på legepladsen, fortæller Bjarke Nordentoft.

Aktivitetsparken har også en velbesøgt krolfbane, hvor der lige er afholdt et lokalt mesterskab.

Finansiering

Private ildsjæle har rejst 3,7 millioner kroner til parken via forskellige fondsmidler. Randers Kommunes Landsbypulje har støttet med 150.000 kroner. Kommunen har derudover bidraget med 1 million kroner fra puljen til områdefornyelse i Øster Bjerregrav, en pulje, der i alt er på fem millioner kroner. Til den næste fase i projektet har kommunes udvalg for sundhed, idræt og kultur bevilliget yderligere en million kroner.

Indvielse

Skaterparken indvies ved et officielt arrangement i morgen lørdag den 3. september klokken 12. Efterfølgende vil der frem til klokken 16 være Skate-Event i anledningen af Kulturugen for Øster Bjerregrav, Fussingø Ø og Ålum.

Kommentarer