Assentoft

Skal din landsby have sin egen film?

Skal din landsby være mellem de 10, som får sin egen film? Lige nu kan landsbyer søge om at komme i betragtning til Landdistriktsudvalgets filmpulje på 50.000 kroner. Arkivfoto

Randers Kommunes landdistriktsudvalg har bevilliget 50.000 kroner til at fortsætte produktionen af korte portrætfilm om landsbyerne i Randers Kommune. Nu efterlyser de landsbyer, der har en historie at fortælle. 

Randers Kommune rummer masser af hyggelige og virkelystne landsbyer. Landdistriktsudvalget ønsker at skabe fokus alt det gode ved landbyerne gennem 10 små film, som skal fortælle om hver sin by. På udvalgsmødet 8. februar blev det besluttet at gøre det muligt for 10 landsbyer i kommunen at få produceret en reklamefilm, der fortæller den gode historie om lokalsamfundet til foreksempel potentielle tilflyttere. Det er meningen, at borgerforeninger, lokalråd, forsamlingshuse og andre interesserede i landsbyerne skal blive enige om et manuskript og finde lokale borgere, der vil repræsentere landsbyen i en et til to minutter lang promoveringsfilm.

Hent inspiration og manuskriptskabelon (word-dokument) her.

– Vi har allerede afprøvet konceptet med at lave promoveringsfilm i landsbyerne. I løbet af 2016 har vi fået produceret fem landsbyfilm, der alle har været finansieret af landdistriktsudvalgets midler. Arbejdsfordelingen har været, at kommunen har sørget for koordination og produktion i samarbejde med en lokal filmproducent. Filmene har været flittigt vist og delt på sociale medier, og landsbyerne er glade for dem. Nu vil vi gerne tilbyde endnu flere landsbyer samme mulighed for at vise deres landsby frem, siger formand for landdistriktsudvalget, Lars Søgaard.

Se  Tjærbyfilmen her.

Der øremærkes som udgangspunkt 5.000 kroner pr. landsbyfilm. Midlerne går til betaling af den lokale producent af filmen. Det betyder, at der uddeles midler til de landsbyer, der indsender de bedste manuskripter. Herefter udvælges de bedste manuskripter og medarbejdere fra kommunen går i dialog med landsbyerne om de praktiske forhold. Der er åbent for ansøgning fra onsdag 15. februar. De 10 landsbyer der kan få lavet en film vil blive udvalgt løbende, og filmene bliver lavet i løbet af foråret/sommeren 2017.

Kommentarer