Debat og politik

SF: Bedre uddannelsesmuligheder vil styrke vækst og bosætning uden for de store byer

Charlotte Broman Mølbæk og Rosa Lykke Yde

Efter flere år med besparelsestyranni på uddannelsesområdet vil SF investere i uddannelsesområdet og sætte gang i en reel genopretningsplan for området.

Det vil komme yderområderne til gode, hvor de mindre uddannelsessteder har lidt under den tidligere Regerings besparelser.

Rosa Lykke Yde, byrådsmedlem for SF i Randers, siger:

– Erhvervsuddannelserne i Randers har storblødt af den tidligere Regerings nedskæringer, og det udfordrer vores unge, som ikke nødvendigvis kan eller vil flytte for at uddanne sig. Det vil få stor betydning for både de unge og for Randers, hvis vores uddannelser igen kan blive styrket.
I områderne uden for de store byer kan styrkede uddannelsesmuligheder skabe grundlag for vækst og udvikling, for flere undersøgelser har vist, at de studerende i høj grad bliver boende, der hvor de uddanner sig. Derfor er investeringer i uddannelse uden for de store byer både en investering i de unge, og samtidig en investering i vækst og udvikling i yderområderne.

– De Østjyske områder uden for Århus har haft en stærk tradition for gode faglige uddannelser, som har været en mulighed for de unge, der ikke vil flytte til Århus eller andre store byer for at tage lange uddannelser. Men de er udsultede, og det skal vi ikke bare stoppe, vi skal også rette op på skaderne, så alle vores unge igen har gode muligheder for uddannelse.

Investeringer i uddannelsesområdet vil samtidig skabe grundlag for de næste års lovede investeringer i velfærdsområdet, hvor der blandt andet bliver behov for at ansætte flere pædagoger, lærere og sygeplejersker. Investeringerne vil også komme det erhvervsliv til gode, som løbende efterspørger kvalificeret arbejdskraft.

Charlotte Broman Mølbæk, MF for SF i Østjylland – Gode muligheder for uddannelse vil skabe grundlag for bosætning og for arbejdspladser i både den private og den offentlige sektor uden for de store byer. Og det har vi brug for, for vi mangler for eksempel pædagoger, sygeplejeser og SoSu assistenter for at indfri løftet om mere velfærd, samtidig med at den private sektor også efterspørger kvalificeret arbejdskraft.

Kommentarer