Debat og politik

S og V ledelse er en realitet

Læserbrev af Hans Toftdahl, formand for Radikale Venstre i Randers.

I en avisleder torsdag skriver Amtsavisens lokale chefredaktør, at problemerne i lokale DF (og sagen om misbrug af EU midler) kan tvinge lokale Venstre og Socialdemokratiet sammen i byrådsarbejdet, fordi DF mister mandater ved kommunevalget om et år.

Den politiske virkelighed i Randers kommune er, at S- og V-samarbejdet allerede er en kendsgerning. Jeg vil her blot nævne skolelukningssagen, gennemførelsen af dagtilbudsstrukturen (hvor børnehaver/vuggestuer mistede sine egne bestyrelser), sårbare børn der svigtes grundet for ringe bevillinger samt budget 2015 og 2016.

Det er også værd at bemærke, at S og V åbenbart også kørte parløb i den ulykkelige omkonstituering, hvor jeg husker, at borgmester Claus Omann Jensen (V) i midtvejsvalgudsendelsen på TV2 Østjylland antydede, at socialdemokraterne havde siddet med ved bordet til det sidste – det socialdemokratiske flertal stemte i øvrigt ikke imod.

Kun inkarnerede støtter af Venstre og Socialdemokratiet kan rose de politiske resultater i indeværende valgperiode – S og V’s fælles ledelsesstil er faktisk den vigtigste forklaring på uroen i Randers kommune.

Set fra Radikale Venstres synspunkt har Randers kommune brug for et helt andet flertal, hvor Socialdemokratiet og Venstre stækkes, mister det absolutte flertal. Det tvinger dem nemlig til at lytte til byrådets øvrige partier, fremfor som det er nu, hvor S og V reelt aldrig lytter til andre end sig selv.

Mht. DF’s aktuelle indflydelse siger de frafaldne DF-bestyrelsesmedlemmer det jo klart: Eneste DF fodaftryk er frikadelle-sagen. Ellers mener de frafaldne, at DF er et halehæng til Venstre. Dette er en helt korrekt vurdering.

Randers kommune har mere end nogensinde brug for en samlende borgmester, og den type borgmester findes bedst hos et af de mindre partier. Simpelthen fordi en sådan borgmester tvinges til at tale med alle byrådets partier/lister for at få flertal.

En anden positiv sideeffekt med en borgmester fra et mindre parti er, at han/hun aldrig får ejerfornemmelser over magten, som det desværre ses hos de større partier. Der er brug for mere ydmyghed i borgmesterstolen.

Summa summarum. Det S-V samarbejde, Amtsavisens lokale chefredaktør efterlyser, er allerede en realitet – kommunens borgere fortjener et bedre og bredere styre og ledelsesform, end det S og V tilbyder.

Kan du lide, hvad du læser ? Så gå ind på Facebook og “synes godt om” Randers Netavis her

Kommentarer