Samfund

RgF og RandersBolig holder Familiefræs for Danmarks Indsamling

Fremsendt foto

Slip ungerne løs, når RandersBolig og RgF inviterer til leg og bevægelse lørdag den 28. januar og samler ind til verdens sårbare børn.

I forbindelse med Danmarks Indsamling er bekendtskab blevet til fællesskab mellem RandersBolig og Randers gymnastiske Forening (RgF). De to foreninger samarbejder nu om at samle penge ind til verdens sårbare børn med udgangspunkt i foreningsskabte fællesskaber.

Lørdag den 28. januar klokken 12 til 14 inviterer RgF og Randersbolig til familiefræs med leg, bevægelse og fællesskab på to lokationer; beboerhuset i Vangdalen og i RgF Hallen.

Fremsendt foto

I beboerhuset i Vangdalen, Ved Byskellet 31C, vil RgF efter beboerhusets indretning opstille redskaber og igangsætte aktiviteter for børn i alderen 2 til 10 år, og der er gratis adgang.

Hos RgF på Østre Boulevard 29 åbner foreningen dørene for en ekstra omgang familiefræs, som de, der allerede kommer hos RgF, vil kende som Søndagsfræs. Her er ingen aldersgrænse, og entreen koster 45 kroner for børn og 25 kroner for voksne.

Begge steder vil der blive solgt kage, kaffe og saft. Alle indtægter i forbindelse med arrangementerne går til Danmarks Indsamling.

De to foreninger vil gennem arrangementerne fremme foreningsliv, trivsel og fællesskab, både i og mellem familier. Et fællesskab som på dagen spreder glæde og giver røde kinder hos de deltagende, men som i verden spreder håb for sårbare børn.

– Det er vores målsætning at samle så mange penge ind til verdens udsatte børn, som muligt. Det er dog samtidig en del af vores målsætning at understøtte allerede etablerede fællesskaber, samt skabe nye fællesskaber, på tværs af foreninger, familier og afdelinger, siger Torben “Totte” Kjeldsen, forretningsfører for Randers gymnastiske Forening.

Fremsendt foto

Til fordel for Danmarks Indsamling

I forbindelse med arrangementerne donerer Randers Arkitekten A/S 20.000 kroner til Danmarks Indsamling for verdens sårbare børn.

Der kan i øvrigt købes en hjerte-pin til 25 kroner hos både RgF, RandersBolig og til arrangementet i Vangdalens beboerhus, for at støtte Danmarks Indsamling.

Danmarks Indsamling bliver i år sendt live på DR fra Værket i Randers lørdag den 4. februar. Indsamlingen støtter verdens sårbare børn, og med krig i Ukraine, tørke på Afrikas Horn, klimakrise, fødevarekrise og corona-pandemi er der brug for hjælp. Verden brænder, og det er børnene, der betaler den højeste pris.

Danmarks Indsamling samler penge ind til udviklingsprojekter i 15 lande og Danmarks 12 største humanitære organisationer, som hjælper nogle af de mest sårbare familier i verdens kriser. Indsamlingen sikrer, at børnene får mad og rent drikkevand, at de får uddannelse, læge- og krisehjælp, omsorg og beskyttelse.

I ugerne op til tv-showet foregår der en lang række indsamlingsaktiviteter i Randers, som familiefræs er en del af. Randers Kommune koordinerer indsatsen og har løbende tæt dialog med Danmarks Indsamlingen om de lokale aktiviteter. Læs mere på www.randers.dk/danmarksindsamling

 

Kommentarer