Assentoft

Rekord-få indbrud i Randers i sommerferien

Østjyllands Politi har netop opgjort antallet af indbrud i sommerferien, og rekord-få randrusianere er kommet hjem til en ærgerlig overraskelse. I forhold til sidste år er antallet af sommerferieindbrud faldet med mere end 40 pct.

I år blev der i ugerne 27 – 32 anmeldt i alt 40 indbrud i Randers. I 2017 var antallet 69, mens der i 2016 og 2015 henholdsvis var 91 og 54 anmeldelser om indbrud. Det glæder ikke blot husejere, men også Østjyllands Politi.

– Vi arbejder målrettet og intensivt med at få antallet af indbrud bragt ned, særligt op til ferier, da vi ved, at sommeren og andre ferieperioder er højsæson, oplyser vicepolitiinspektør Lennart Glerup.

– Vi arbejder analystisk for at kæde flere indbrud sammen, for eksempel hvis vi genkender en fremgangsmåde fra tidligere, eller et signalement på en mulig gerningsbil eller gerningsmand. Og så patruljerer vi løbende i de områder, som er særligt ramt, så vi forebygger at indbruddene sker igen, siger Lennart Glerup.

Vicepolitiinspektøren siger samtidigt, at det er en stor hjælp, når borgerne holder øjne og ører åbne, og tipper politiet, når de ser noget mistænkeligt.

– Vi sætter utrolig stor pris på det, når borgerne hjælper os. Vi hører hellere om det en gang for meget end en gang for lidt, hvis man oplever noget mistænkeligt, som politiet bør se på, siger Lennart Glerup.

 

Kommentarer