Ø. Tørslev

Randers Folkeuniversitet klar med efterårsprogrammet 2022

Foto: Randers Folkeuniversitet

Efterårsprogrammet for Randers Folkeuniversitet ligger nu klar med mange spændende tilbud om foredrag i alle mulige genrer.

I efterårsprogram kan du se foredrag arrangeret af folkeuniversiteterne i Norddjurs, Rougsø og Randers. Forelæsningerne i Randers er arrangeret af foreninger og institutioner i Randers. I programmet står de praktiske oplysninger, hvem der har arrangeret, hvor man tilmelder sig eller om man bare kan komme uden tilmelding.

Foredrag arrangeret af foreninger i Randers

Nu kan du glæde dig til mange gode forelæsninger dette efterår. Du vil kunne høre om: Kvindfolk og fattigfolk, Fra ateist til katolik, Afskrevne kilder, Det forunderlige og gådefulde univers, Botaniske haver, parker og grønne pletter. Der er fokus på ulve i Danmark, og man kan høre om at rejse i Kina med en forfatters fortryllende univers, der er et foredrag om amerikansk politik, et om Firenze – renæssancens skatkiste og meget, meget mere. 

Offentlige foredrag i Naturvidenskab

Fakultetet Science and Technology ved Aarhus Universitet har i en årrække arrangeret og udbudt foredragsserien ‘Offentlige foredrag i Naturvidenskab’ med naturvidenskabelige emner, hvor de nyeste opdagelser og erkendelser bliver formidlet af forskere, så alle kan være med. Og hvor du kan sidde på et bibliotek, et kulturhus eller et forsamlingshus overalt i Danmark, blot der er internetforbindelse, projektor og storskærm og overvære foredraget samt stille spørgsmål til forelæseren på sms. 

I efteråret 2022 bliver fem af foredragene livestreamet direkte fra Søauditoriet i Aarhus til bibliotekerne i Randers og Kulturhuset i Langå. Glæd dig til at høre om: “Jorden og livet”, “Kvantefysikken – atomernes vilde verden”, “Søvn og immunforsvaret”, “Vores urolige klode”, “Fagre ny genetiske verden” og “Datalogien i din lomme”. Der er gratis adgang til de fem foredrag i Kulturhusets sal i Randers og Kulturhuset i Langå. Men husk at bestille gratis billet på Randers Biblioteks hjemmeside, så biblioteket ved hvor mange stole, der skal stilles frem.

Forskningen ud til befolkningen

Folkeuniversitetet er en ikke-kommerciel organisation, der arrangerer forelæsninger om videnskabens teorier, metoder og resultater med foredragsholdere, der brænder for deres fag og som har lyst til at udbrede kendskabet til det. Derfor få åbnet døren til nye erkendelser og ny viden eller få opdateret din viden om fortid og nutid indenfor mange fagområder. Programmet er udgivet med støtte fra Norddjurs og Randers Kommuner samt Randers Bibliotek. Se mere på hjemmesiden www.randersfolkeuni.dk.

Programmet kan hentes på Hovedbiblioteket, biblioteket i Langå, Kristrup Bibliotek, Dronningborg Bibliotek, Bogbussen, Borgerservice, Randers Kunstmuseum og Museum Østjylland i Randers. Du kan også se det på www.randersfolkeuni.dk

Kommentarer