Ø. Bjerregrav

Projektforum Øster Bjerregrav og Over Fussing fik ‘ja’ fra LDU

Borgerne i Øster Bjerregrav og Over Fussing er et skridt tættere på at komme videre med udviklingsarbejdet i Projektforum efter Landdistriktsudvalget på mødet i aftes nikkede ja til en bevilling på 3,5 millioner kroner. Arkivfoto

Borgerne i Øster Bjerregrav og Over Fussing er et skridt tættere på at komme videre med udviklingsarbejdet for lokalområdet efter Landdistriktsudvalget på mødet i aftes nikkede ja til en bevilling på 3,5 millioner kroner. Nu mangler kun en godkendelse fra byrådet.

På gårsdagens møde i Landdistriktudvalget var ‘program for byudvikling i Ø. Bjerregrav og O. Fussing’ på dagsordenen, og her var der opbakning til projektet til 3,5 millioner.

Baggrund

Randers Byråd besluttede i efteråret 2017 at igangsætte områdefornyelse i Øster Bjerregrav og Over Fussing.

Der er i efteråret 2018 udarbejdet områdefornyelsesprogram i samarbejde med borgere i Øster Bjerregrav og Over Fussing.

Onsdag 10. oktober afholdt Projektforum, som er den lokale forening, der står i spidsen for udviklingsprojektet, i samarbejde med Randers Kommune et borgermøde for at fremlægge planerne og få lavet en prioritering af indsatsområderne.

Læs også: Store planer for Øster Bjerregrav og Over Fussing

Formålet med områdefornyelse er at igangsætte lokal udvikling, der understøtter byerne som attraktive bosætningsområder og styrke grundlaget for private og offentlige investeringer.

Der er udarbejdet et program for områdefornyelse, hvor indsatsområderne skal styrke byernes natur –og landskabsværdier, skabe øget tryghed og trafiksikkerhed samt understøtte lokalt engagement og fællesskab.

Landdistriktsudvalgets beslutning skal godkendes i byrådet  mandag den 14. januar 2019.

Kommentarer