Randers By

Plejehjemssag: Flertal enige om ekstraordinært byrådsmøde

Et flertal i Randers Byråd indkalder til ekstraordinært byrådsmøde om ældreområdet i Randers Kommune.

Det sker på baggrund af TV2’s afsløringer om omsorgssvigt og umenneskelige forhold på Huset Nyvang. Det politiske flertal, der ønsker et ekstraordinært byrådsmøde d. 31. august kl. 16, består af Venstre, Dansk Folkeparti, Beboerlisten, SF, Velfærdslisten, Enhedslisten og Radikale Venstre. Partierne og listerne er enige om, at den alvorlige sag kræver fuld opmærksomhed, og der indkaldes derfor til ekstraordinært byrådsmøde.

Samtidig er partierne og listerne enige om, at der skal foretages en ekstern tilbundsgående undersøgelse af forholdene på Huset Nyvang og i ældreplejen generelt. Herudover ønsker flertallet også at få undersøgt det politiske ansvar i sagen om omsorgssvigt af ældre medborgere. Partierne og listerne har generelt tillid til medarbejderne i ældreområdet, men TV2 dokumentarens alvorlige budskaber kræver byrådets opmærksomhed og handling. En tilbundsgående undersøgelse må gennemføres. Et ansvarligt byråd må skaffe viden til a træffe gode valg for fremtiden. Det skylder vi både de ældre og områdets medarbejdere.

Ud over en tilbundsgående undersøgelse er partierne og listerne også enige om en række initiativer, der peger frem ad. Her ønsker det politiske flertal at etablere pårørenderåd på alle ældrecentre, implementere et talentprogram for medarbejdere og styrke klageadgangen med en ældre – og handicapombudsmand. Også disse forslag skal behandles på det ekstraordinære byrådsmøde mandag d. 31. august 2020 kl. 16.

Partierne og listerne har desuden indbudt borgmester, Torben Hansen (S) og Konservative til politiske drøftelser i håbet om, at disse partier også tilslutter sig aftalen.

Kommentarer