Spentrup

Pileflet ‘på tapetet’ i Blichers Mindestue

Det har fra starten været vigtigt for Margit Halkjær Kristensen at lære den gamle kurvefletteteknik at kende helt fra bunden. Fremsendt foto

På lørdag 5. juni er Birte og Bent Enevoldsen klar til at slå dørene op til sæsonens første udstilling i  Blichers Mindestue i Malvinas Hus, Spentrup; og her er spændende pileflet på programmet .

 Margit Halkjær Kristensen fra Mejlby, har været grebet af pileflet, siden hun tog sit første kursus i 1996.

– Det var et weekendkursus, og her fik jeg flettet min første kurv. Jeg blev vældig begejstret for materialet og måtte flette noget mere, fortæller hun.

Allerede året efter i 1997 meldte Margit Halkjær Kristensen sig ind i Pileforeningen for at få mere viden om dyrkning og behandling af pil til fletværk, og i 2000 eta-
blerede hun sin egen pilemark for at have materiale nok til eget forbrug.

– Det var vigtigt for mig at lære det gamle håndværk, kurveflet, helt fra bunden, så jeg har været på en del kurser og fulgt kurvemageruddannelsen på 10 moduler hos Agnete Diemer (kurvemagerskolen.dk, red.), fortæller Margit Halkjær Kristensen og tilføjer:

– Efterhånden har jeg udviklet min egen flettestil, hvor jeg sætter stor pris på at kombinere pil med andre materialer, blandt andet cykelslange og bark og beton. 

Margit Halkjær Kristensen laver med egne ord gode, gedigne brugskurve i forskelligt design samt fuglefoderstationer, kludderkugler og andre ting til dekoration i haven. Desuden er forskellige skulpturer af fantasidyr og fugle også dukket op i værkstedet i Mejlby.

Forskellige skulpturer af fantasidyr og fugle er efterhånden også dukket op på Margit Halkjær Kristensens værksted i Mejlby. Fremsendt foto

Udstillinger og undervisning

Margit Halkjær Kristensen begyndte at udstille sine værker i 2001, første gang på Hobro Alderdomshjem.

Siden har hun flere gange deltaget i Åbne Atelierdøre hos kunstner Lena Petersen i Silkeborg, ligesom hun flere gange har udstillet på  Galleri Høloftet i Støvring.

I en lang årrække lavede Margit Halkjær Kristensen workshops på Dronningborg bibliotek, hun har undervist i Visborg Husflid, og så er den geskæftige pilefletter tilknyttet FOF i Randers, hvor hun underviser i kurve og fletværk.

– Min seneste udfordring har været at flette fiskeruser til dekoration i Randers Regnskov, fortæller Margit Halkjær Kristensen, som glæder sig til at udstille i Blichers Mindestue.

Udstillingen kan ses i Blichers Mindestues hver lørdag og søndag fra 5. juni og fra 15. til og med 30. juni, er der også åbent tirsdage og onsdage. Alle dage fra klokken 14 til 17.

Kommentarer