Gassum

Overvældende fremmøde til åbning af Min Købmand i Gassum

Se billedserie Købmand Claus Fisker var overvældet over, at så mange borgere var mødt frem for at fejre åbningen af den nye købmandsbutik i Gassum. Foto: Gitte Hagsholm

Over 200 borgere fra Gassum og omegn troppede lørdag formiddag op for at være med til at fejre, at landsbyen igen har en dagligvarehandel. En begivenhed der blev fejret behørigt med både flagallé og fine taler.

Siden brugsen i Gassum lukkede i maj sidste år har en hob af frillige knoklet for at få en købmandsbutik stablet på benene. I lørdags 1. februar kunne de sammen med alle andre borgere fra byen og oplandet fejre, at målet var nået, og dørene blev slået op til Min Købmand Gassum.

Kædedirektør for Min Købmand, Kim Scheuer Nielsen, havde taget den lange tur fra København for at være med til åbningen, og han var imponeret over opbudet af mennesker.

– Jeg tror aldrig, jeg har set så mange mennesker til en åbning af en lokal butik som i dag. Det er fantastisk, og det viser bare, at I står sammen om jeres butik og jeres lokalsamfund. Det er vigtigt, sagde han i sin tale.

Kædedirektør for Min Købmand, Kim Scheuer Nielsen, var imponeret over det store fremmøde af lokale borgere til åbningen af Min Købmand i Gassum. Foto: Gitte Hagsholm

Byens nye købmand, Claus Fisker, var også overvældet over fremmødet.

– Jeg er så glad for at se, at så mange er kommet i dag, men det kan godt være, det bliver lidt klemt, sagde han og skitserede kort nogle de udfordringer, der har været undervejs.

– Vi er heller ikke helt i mål. I må vente med tips og  Lotto, og legetøj og blade har vi heller ikke meget af, sagde han, men forsikrede, at det hele vil komme i nær fremtid.

Tak for indsatsen

Claus Fisker har allerede været turen igennem, da han overtog købmandsbutikken i Asferg for to år siden; alligevel var har rørt og imponeret af den indsats lokale frivillige har leveret for at få butikken op at stå.

– Det er så fedt at se, hvordan denne by har stået sammen. Der har været et oprydningshold, et rengøringshold, et malerhold og en malingsponsor, vi har fået hjælp fra lokale håndværkere til både tag og ikke mindst elektricitet. Alt er blevet, som jeg havde håbet, vi er ikke gået på kompromis med noget, sagde Claus Fisker og sluttede med en opfordring:

– Kære venner, husk nu at bruge butikken.

Herefter klippede hans to døtre, som de også gjorde i Asferg for to år siden, snoren, og så myldrede de mange fremmødte ind i butikken, hvor der ventede et væld af smagsprøver og gode tilbud.

Claus Fiskers to døtre havde fået æren af at klippe snoren til deres fars butik nummer to. Foto: Gitte Hagsholm
Der var kaffe og lækker brunsviger-kage til de mange morgen-friske, der var på pletten fra klokken 9.30. Foto: Gitte Hagsholm
Salgsdirketør Kim Scheuer Nielsen gav en hånd ved kassen, hvor der var travlhed. Foto: Gitte Hagsholm
Rasmus Klump, alias Lars Erik Munk, som er en af Claus Købmands gode venner, delte godter ud ved indgangen. Foto: Gitte Hagsholm

Kommentarer