Ø. Bjerregrav

Øster Bjerregrav vil have en stor skatepark ved Aktivitetsparken

Øster Bjerregrav Aktivitetspark har allerede et lille skateområde, som bliver flittigt brugt. Men nu ønsker man en stor beton skatepark, der også kan udfordre meget dygtige skatere og bruges til shows, undervisning med mere. Arkivfoto

Initiativtagerne bag Aktivitetsparken i Øster Bjerregrav ligger ikke på den lade side. Her godt et år efter etape 4 blev færdiggjort er der nye ideer på tegnebrættet. Nu vil man opgradere Aktivitetsparken med en kæmpestor skatepark.

Aktivitetsparken i Øster Bjerregrav er siden indvielsen af etape 1 i 2016 blevet et sandt tilløbsstykke. Ikke kun for byens børn og borgere i øvrigt, men også for gæster udefra, der bruger aktivitetsparken som udflugtssted.

Nu vil  lokale ildsjæle ‘steppe op’ på parken og udvide med en kæmpestor skatepark.

– Selve ideen er, at vi jo gerne vil sikre, at Øster Bjerregrav Aktivitetspark er et område for alle; med aktiviteter der indbyder til fællesskab og bevægelse, forklarer Bjarke
Nordentoft, som er én af initiativtagerne til Aktivitetsparken.

– Samtidig vil vi ikke gå på kompromis med hverken kvalitet eller ambitioner, så nu er målet at etablere en beton skatepark, fortæller han.

Ønsket er, at den skal tegnes og udformes i samarbejde med lokale skatere – både unge og  ældre – for at sikre at skateparken bliver i en standard, som skatere både lokale og udefra vil bruge. Derfor efterlyser initiativtagerne input fra de kommende brugere af sådan en skatepark, og med skelen til store betonparker i blandt andet Lemvig, Haderslev og Galten, så er ambitionsniveauet sat højt.

– Lykkes vi med den store drøm, så vil vi både få et skønt betonareal, træ-halfpipes og miniramper, somn indbyder til skating for alle fra løbehjul til skateboard og fra begynder til nærpro niveau, siger Bjarke Nordentoft, som har de første to superbrugere, der er klar.

– Jeg har selv to drenge, der er glade for at skate, og har vi kørt drengene til mange andre byer, for at de kan skate på gode vilkår. Så kører vi til Viborg, Aalborg, Feldballe, Kolind og tilmed til Haderslev for at sidde på en bænk i nærheden og se drengene udfordre sig selv og hygge sig med deres sport. Det bør vi også kunne tilbyde i Randers Kommune, og det vil vi gerne facilitetere, og vi vil bidrage til kan lykkes, fastslår han.

Realdanias Underværker

Initiativgruppen har oprettet projektet på Realdanias Underværker og i løbet af de første 12 timer var de allerede oppe på knapt 500 stemmer.

– Det vidner da om et stort potentiale og et kæmpebehov, og at det ikke kun er vores egen skøre idé, men at det faktisk vil give mening at etablere en super skate park her i Øster Bjerregrav, siger Bjarke Nordentoft og pointerer, at man ved ved at kombinere skateparken med Aktivitetsparken, vil opnå en stor synergi.

– Med alle vores gode faciliteter, kan man som familie få mange timer til at gå i området med at være aktive sammen, siger han.

Det har han selv oplevet, når familien har været afsted med drengene.

– Når man besøger skateparks rundt omkring, kan man netop også se, hvor fedt et fællesskab brugerne ofte har. De opmuntrer hinanden til at blive ved at prøve det næste trick og til at udfordre sig selv, de fejrer hinanden, når det lykkes, og de danner nye relationer på ingen tid; det er intet mindre end fantastisk, siger en begejstret Bjarke Nordentoft.

Drømmen er, at man med en ny, stor skatepark kan lave aktiviteter omkring skating, for eksempel opvisninger, shows og undervisning.

– Hvis vi kan få de rette folk med på ideen, så er vi slet ikke i tvivl om, at det kan lykkes, og at det vil blive en bragende succes, lyder meldingen.

Det tyder kommentarerne på Realdanias Underværker også på. Her har mange skrevet kommentarer med opbakning til projektet. Og ved redaktionens deadline mandag aften 12. april havde over 4000 lagt deres stemme til fordel for projektet.

Man kan stemme på projektet på dette link

Projektgruppen i Øster Bjerregrav har fundet inspiration hos flere store skateparker i landet. Blandt andet Skatepark Lemvig. Foto/visualisering: www.effekt.dk

 

 

Kommentarer