Ø. Bjerregrav

Nyt samarbejde med Tivoli Friheden skal gøre os klogere på planterne til Blomsterfestival 2021

Plantetorvet.dk har tydeligt kunne mærke en stigende interesse og efterspørgsel på planter og haveliv siden Corona brød ud i marts 2020. Det har nu resulteret i et nyt samarbejde med Tivoli Frihedens Blomsterfestival.

Lidt udenfor Randers ligger Danmarks første online havecenter, Plantetorvet.dk. Bjarne Schou Andersen er indehaver af Plantetorvet.dk, og siden Corona brød har der været drøn på webshoppen.

”Vi har aldrig haft så travlt, som vi har nu,” siger han og tilføjer: ”Sidste år oplevede vi en vækst på over 60 procent.”

Foruden planter og tilbehør til haven giver Plantetorvet.dk også haverådgivning via deres gartnere i kundeservice. Det har været et stort hit.

Bjarne Schou Andersen, indehaver af Plantetorvet.dk.

”Telefonerne har ringet non-stop, og indbakken har været fyldt med kunder, der søger gode råd til deres have, terrasse eller altaner. Vi kan virkelig mærke, at danskerne søger viden om planter og er nysgerrige over for havelivet, som aldrig før.”

Nyt samarbejde blomstrer i Tivoli Friheden

Ligesom Plantetorvet.dk har Tivoli Friheden også kunne mærke stor interesse for planteverdenen. I sommeren 2020 afholdt Tivoli Friheden for første gang Blomsterfestival, og det blev en stor publikumssucces. Der var dog én ting de besøgende efterspurgte.

”Vores gæster ville gerne vide mere om planterne i parken, og efterspurgte desuden et sted at købe dem,” fortæller Mette Kathrine Neergaard, Kreativ event specialist & konceptudvikler i Tivoli Friheden. ”Det blev startskuddet til et nyt samarbejde med Plantetorvet.dk, og vi er rigtige glade for, at det kunne lade sig gøre.”

Blomsterfestivalen 2021 åbnede torsdag den 1. juli og løber frem til 8. august. Udover at levere planter til Blomsterfestivalen, har Plantetorvet.dk også lavet QR-koder til alle parkens bede, hvor de besøgende kan læse meget mere om de enkelte planter i bedene. Desuden tilbydes havevandring i selskab med Plantetorvet.dk’s gartnere, hvor det også er muligt at få et par tips og tricks til haven derhjemme.

”Det har været et spændende samarbejde, hvor vi har løftet hinandens kompetencer. Vi er glade for at kunne bidrage med vores faglige viden,” siger Bjarne Schou Andersen.

Ny ’Blomsterkalender’ gør os endnu klogere på havelivet

Blomsterfestivalen blomstrer ikke kun i parken. Også på Facebook kan Tivoli Frihedens og Plantetorvet.dk’s følgere få et smugkig på de mange smukke planter i parken.

”Som noget nyt har vi lavet en Blomsterkalender, hvor vi hver dag åbner en ny ’Havelåge’. Sammen med Plantetorvet.dk gennemgår vi hver dag et nyt bed, hvor fortæller om de mange smukke planter”, siger Mette Kathrine Neergaard.

Hvornår blomstrer planterne? Hvordan passer man dem? Går de godt til skygge? Dét og meget andet svarer Plantetorvet.dk på i den inspirerende og informerende blomsterkalender.

”Jeg håber at både kalenderen og vores detaljerede beskrivelser af de enkelte bede giver masser af haveinspiration, som gæsterne kan tage med sig hjem i deres egen have,” siger Bjarne Schou Andersen.

Fakta

– Blomsterfestival 2021 i Tivoli Friheden løber frem til 8. august.

– Hver tirsdag og torsdag kl. 13 og kl. 15 kan du tage på havevandring med Plantetorvet.dk’s gartnere

Kommentarer