Øster Velling

Landdistriktsudvalget fordeler 600.000 til 14 nye projekter

Det var i fine omgivelser hos Fru Hansens Gårdbutik i Assentoft, at landdistriktsudvalget afholdte det sidste udvalgsmøde i 2016. Foto: Fru Hansens Gårdbutik - Facebook.

Landdistriktsudvalget har bevilget midler fra landsbypuljen for godt 600.000 kr. til 14 nye projekter i Randers Kommunes landdistrikter. Det blev offentliggjort på årets sidste udvalgsmøde, hvor det også blev besluttet, at Randers Kommune skal være medlem af Landdistrikternes Fællesråd fra 2017.

Årets sidste møde i Randers Kommunes Landdistriktsudvalg blev afholdt onsdag d. 21. december 2016 i Fru Hansens Gårdbutik ved Assentoft. På dagsorden var blandt andet fordeling af midler fra landsbypuljen.

– Det er mange spændende initiativer, der bliver sat i gang med midlerne fra landsbypuljen – blandt andet kunne vi imødekomme en ansøgning om midler til et IT-projekt i Øster Velling og et projekt om øget besøgsturisme i Naturpark Randers Fjord,” siger udvalgsformand, Lars Søgaard.

Udvalget bevilgede i denne omgang midler til 14 ud af 21 ansøgninger. Man kan få indblik i alle bevillinger på Randers Kommunes hjemmeside.

I alt har Landdistriktsudvalget uddelt 1,3 mio. kr. til projekter i Randers Kommunes landdistrikter i løbet af 2016. Der er frist for næste ansøgningsrunde d. 24. april 2017, og man kan blandt andet søge midler til projekter, der engagerer lokalbefolkningen og udvikler lokalområdets potentiale.

Adgang til viden og netværk

Landdistriktsudvalget vedtog desuden, at Randers Kommune fra 2017 skal være medlem af Landdistrikternes Fællesråd, som er en partipolitisk neutral interesseorganisation. Sammenslutningen har blandt andet fokus på at skabe gode rammer for bosætning og levevilkår i Danmarks landdistrikter.

– Det kan blive til stor gavn for os, at vi har adgang til et netværk, hvor vi kan dele erfaringer og viden om udvikling af landdistrikterne på landsplan, siger Lars Søgaard.

I alt 42 af landets 98 kommuner er medlem Landdistrikternes Fællesråd, som har en vision om blandt andet at være landets vigtigste base for og formidler af relevant og aktuel viden om landdistrikter og yderområder i 2020.

I det kommende år kan Landdistriktsudvalget blandt andet se frem til Landdistriktskonferencen 2017, som i år handler om markedsføring af landsbyer og landdistrikter. Man kan tilmelde sig på Randers Kommunes hjemmeside.

Kan du lide, hvad du læser? Så gå ind på Facebook og “synes godt om” Randers Netavis her

Kommentarer