Ålum

Ny kano-oase på vej syd for Ålum

 

Efter fem års forberedelse er de fire små landsbyer Ålum, Vester Velling, Øster Velling og Terp tæt på at se en drøm gå i opfyldelse.

Længe har beboerne ønsket sig et sted ved det naturskønne Nørreåen, hvor kano- og kajakfolket kan lægge til og overnatte i et shelter.

– Vi har en fantastisk natur i Ålum, og i gamle dage, hvor der rigtig mange der fiskede og badede i åen, men i dag bliver den ikke rigtig brugt til noget, og det synes vi er rigtig ærgerligt – siger formand for Ålum og omegns beboerforening, Bonnie Hyldahl Nielsen.

Forleden fik foreningen besked om, at man har modtaget støtte fra Nordea-fondens Lokalpulje, og dermed er finansieringen ved at være på plads til at etablere kajakhotel, kano-kajak-ophalerplads, to fuldtømmer shelters, 100 meter plankebroer, bordbænkesæt og toilet.

Beboerne har endda efter forhandlinger fået lodsejere med ejendom ned til åen til at gå med på at fiskeretten bliver gjort offentlig.

Tilbage står de sidste forhandlinger med Favrskov og Randers kommuner. Nørreåen deler de to kommuner, men ifølge Bonnie Hyldahl Nielsen er en endelig kommunal tilladelse inden for rækkevidde.

– Kommunerne kan godt have bestemte meninger om hvor høje shelterne for eksempel skal være, men det er ikke afgørende for os. Vi vil bare gerne have at projektet bliver til noget og vi håber, at det kan stå klart en gang til efteråret.

Ambitionen er at skabe en øget tilgængelighed til åen og naturen for lokale beboere, gæster og turister i lokalområdet. Nordea-fonden har støttet med 100 t. kr. I forvejen er projektet er støttet af LAG (600 t.kr), ELRO Fonden (500 t.kr.) og Landsbypuljen i Randers Kommune (75 t.kr.).

Støtten fra Nordea-fondens Lokalpulje som er på 25 mio. kr. årligt og kan søges af alle foreninger til det de brænder for inden for sundhed, motion, natur og kultur., og som skaber aktiviteter, der bidrager til det lokale fællesskab samt involverer og er til glæde for mange i foreningen eller i lokalområdet. På www.nordea-fonden.dk kan man i løbet af 72 timer få en hurtig vurdering af ens projekt.

Nordea-fonden modtager gerne ansøgninger til Lokalfonden.

Kommentarer