Randers By

Ny kampagne for bycykler i Randers

Foto: Randers Kommune

125 orange bycykler fra Donkey Republic har i et års tid fragtet borgere rundt til arbejde, uddannelse og fritidsinteresser i Randers. Nu vil Randers Kommune brede kendskabet til de hurtige og klimavenlige cykler ud til endnu flere borgere med en kampagne rettet mod studerende.

Ifølge en rapport fra Donkey Republic om cykeludlånet i Randers er interessen for bycyklerne stigende. Donkey Republic peger dog i rapporten på, at kommunikationen til borgerne med fordel kan øges. Særligt den gratis første halve time kan fortælles til borgerne:

– Man kan komme langt omkring i Randers på en halv time. Bycyklen er et oplagt valg for en studerende, der pendler med bus og tog. Bycyklen er et hurtigt, billigt og klimavenligt transportmiddel til studiet, fortæller Birgit Berggrein, projektleder for Randers Cykelby.Hurtige cykler med fem gear

De farverige bycykler er placeret forskellige steder i Randers, hvor der færdes mange mennesker:

– Cyklerne er lette at komme til og låse op med en app. Der er fem gear på alle cykler, så bakkerne i Randers kan godt forceres med en bycykel uden for meget sved på panden, siger Birgit Berggrein.

Kampagnen med bycyklerne kommer til at rulle på infoskærme på uddannelsessteder, Biblioteket i RandersRanders Sundhedscenter og på de sociale medier:

– Vi håber, at kampagnen får endnu flere til at springe på bycyklerne i Randers. Cyklerne har også den fordel, at man kan komme rundt på de orange cykler i mange større byer i Danmark og hele Europa. Har man først downloadet appen, kan man komme hurtigt rundt og være med på den grønne transportbølge til gavn for klimaet og trængslen på vejene, siger Birgit Berggrein.

Kommentarer