Randers By

Nu kan ældre på de fleste plejehjem se hele hele familien igen

Beboere på kommunens plejehjem kan fra i dag se frem til at få besøg af flere

Fra i 16. februar 2021 bliver de særlige restriktioner for besøg på plejehjem i Randers Kommune ophævet, og der er dermed igen adgang for besøgende. Det skal dog fortsat ske på en forsvarlig måde.

Styrelsen for Patientsikkerhed har netop meddelt, at de skærpede restriktioner for besøg på kommunale og private plejecentre nu ophæves i Randers Kommune. Det betyder, at der fra 16. februar ikke længere er en begrænsning på maks. 3 forskellige besøgende. I sin beslutning har styrelsen lagt vægt på, at 80 procent af beboerne på plejehjem er færdigvaccineret mod Covid-19 for mere end en uge siden. Og dermed er der fuld effekt af vaccinen. Besøg skal dog stadig ske efter de generelle anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen.

– Det er en rigtig god nyhed. Hvor er det dejligt, at det nu bliver muligt at se flere af sine venner og pårørende. Samtidig er det også vigtigt, at man husker anbefalingerne om, at vi ikke skal se flere end Sundhedsstyrelsen anbefaler. Og lige nu er det fem personer, siger Jesper Kaas Schmidt, kommunaldirekør og leder af kommunens krisestyregruppe.

På de enkelte plejehjem er det institutionslederen, som er forpligtet til at sikre, at besøg på både indendørs og udendørs arealer bliver gennemført på en forsvarlig måde og, at Sundhedsstyrelsens anbefalinger om hensigtsmæssig adfærd og hygiejne bliver overholdt.

Generelle anbefalinger

  • Hold to meters afstand mellem besøgende og borger
  • Man må som besøgende ikke have symptomer på luftvejssygdom som hoste og forkølelse eller andre symptomer, der kan give mistanke om Covid-19
  • Besøgende opfordres til at bruge ansigts-værnemiddel på plejehjemmet og også i de enkelte boliger, hvis afstand ikke kan overholdes.
  • Fysisk kontakt, håndtryk og kram skal så vidt muligt undgås. Hvis der er behov for det, så anbefales det, at den er kortvarig.

Da der er forskel på den fysiske indretning på de forskellige plejehjem, kan der også være forskel på, hvordan besøg kan foregå. Her skal man følge anvisningerne på de enkelte plejehjem.

Restriktioner på Åbakken

Samtidig har Styrelsen for Patientsikkerhed udstedt midlertidige restriktioner på plejehjemmet Åbakken. Det skyldes at styrelsen mener det er nødvendigt, fordi der på Åbakken ikke er opnået en vaccinationsdækning på 80 procent og samtidig har smittetallet i Randers Kommune den seneste uge ligget på 37 pr. 100.000 indbyggere.

Årsagen til at der endnu ikke er en dækning på 80 procent skyldes et smitteudbrud på stedet, da vaccinationer gik i gang. De sidste beboere bliver vaccineret i denne uge.

Restriktionerne på Åbakken betyder:

  • At beboerne i deres egen bolig kan få besøg i en kritisk situation eller af højst 3 personer (de nærmeste pårørende og yderligere 2 faste, nære pårørende) – antallet er også afhængig af størrelsen på boligerne og mulighed for at overholde afstandskrav.
  • At beboerne i et dertil indrettet besøgsrum kan få besøg af den nærmeste pårørende og to faste, nære pårørende, dog kun to ad gangen.
  • At hvis beboerne vil have besøg af andre end de tre faste nære pårørende som er inklusiv den nærmeste pårørende, så kan det nu kun ske udendørs.

Kommentarer