Livsstil og forbrug

Nu er det en tradition: Markedsdag for anden gang i Gjerlev

Forkvinde Inger Madsen bag disken i den totalrenoverede butik i Gjerlev. Fremsendt foto

Den kommende lørdag inviterer Danmission Genbrug Gjerlev igen til Markedsdag. Dermed er der skabt en tradition, fastslår arrangørerne.

GJERLEV – Sidste års marked var en stor succes med masser af gæster, kvalitetsbevidste standholdere af alle slags samt Danmission Genbrug Gjerlevs egen stand med amerikansk lotteri.

En tradition er dog først en rigtig tradition, når den gentages, og det er lige præ is, hvad Genbrugsbutikken gør nu.

På lørdag den 7. oktober klokken 10 til 16 slår man dørene op til endnu en markedsdag i Gjerlev; igen i år i samarbejde med naboen, automekanikeren, på samme adresse: Hadsundvej 555 i Gjerlev, hvor genbrugsbutikken også holder åben til klokken 14.

Overskud der giver mening

Overskud fra salg af stande, lotteri og kaffe/kage, sodavand, pølser/brød og frikadeller/rugbrød bidrager til at bekæmpe ulighed i verden og afhjælpe nød.

Når man for eksempel handler for 20 kroner i butikken, støtter man en familie i Libanon med et måltid mad. Eller hvis man køber for godt det dobbelte, giver man et barn mulighed for et års skolegang i Tanzania.

Danmission støtter mange initiativer ude omkring i verden og genbrugsbutikkernes indtjening er en bærende og vigtig del af indsatsen.

– Det er glædeligt, at der i en lille by midt mellem Hadsund og Randers ligger en genbrugsbutik, hvor venlige donationer og stabile handlende i samspil med lokale frivillige kræfter gør det muligt at gøre en stor forskel for andre, siger Vivi Terkildsen ra Danmission Randers.

I butikken, der lige har haft 25 års jubilæum, kan besøgende se opslag og plakater om, hvor pengene i øvrigt går hen, og hvilken forskel selv et mindre køb kan gøre.

Har man ikke været omkring Danmission i Gjerlev siden sidste års markedsdag, kan man desuden glæde sig til at træde ind i en flot, nyrenoveret butik.

Der er stadig enkelt ledige stande tilbage, man kan tjekke butikkens facebookside, GenbrugsenGjerlev, hvor man kan tilmelde sig som standholder – eller blot følge med i butikkens daglige ’liv’.

Man kan også benytte markedsdagen i Gjerlev på lørdag til at høre mere om Danmissions arbejde. Der er nemlig plads til flere frivillige i dagligdagen.

– Så har du lyst til at høre mere om det, så kom endelig forbi i åbningstiden eller få en snak om det på markedsdagen, lyder opfordringen fra forkvinde for Danmission Gjerlev, Inger Madsen, der glæder sig til at se en masse gæster til markedsdagen på lørdag.

 

Kommentarer