Randers By

Naturbussen: Ny dagtilbudsmulighed for børn i Randers Kommune

Alle børn i Randers Kommune fra 3.-6. år kan indskrives i busordningen og dermed blive en del af Naturbussen. Pressefoto.

Naturbussen er navnet på den mulighed, som nu tilbydes børn i Randers midtby. Naturbussen transporterer børn fra Randers midtby til Fussingø Naturbørnehaven, så flere børn får mulighed for at få glæde af naturen i Fussingø. Der er åben for tilmelding til den nye ordning, som starter sin første børnegruppe den 4. februar 2019.

Ny pasningsordning skal gøre det nemmere for flere børn at få glæde af naturbørnehaven i Fussingø. Børnene i Naturbussen har hjemme i Fussingø Naturbørnehave, og vil hver dag blive transporteret fra Børnehuset Jennumparken til Fussingø Naturbørnehave og tilbage igen til eftermiddag.

– Alle børn i Randers Kommune fra 3.-6. år kan indskrives i busordningen og dermed blive en del af Naturbussen. Ordningen skal gøre det muligt for flere børn at få glæde af Fussingø Naturbørnehave. Det er et nyt tiltag, som er særligt velegnet for børn, der ikke bor tæt på Fussingø eller som ikke har mulighed for at blive transporteret dertil, men som gerne vil have en hverdag helt tæt på naturen, siger Anders Buhl-Christensen, formand for børne- og familieudvalget.

Børnene i Naturbussen hører under Fussingø Naturbørnehave, men har også lokaler i Børnehuset Jennumparken, hvor de hver dag bliver bragt og hentet.

Fast ordning med stor fleksibilitet

Konceptet for Naturbussen er simpelt. Alle ugens fem hverdage henter bussen børnene og et fast hold pædagoger klokken 09 i Jennumparken. Klokken 15 samler bussen børnene op igen, så de er tilbage i deres lokaler i Børnehuset Jennumparken klokken 15.30. Forældrene bestemmer selv, om de vil hente og bringe deres børn til Jennumparken eller Fussingø Naturbørnehave.

– Vi er rigtig glade for at kunne give flere børn i Randers en mulighed for at få en hverdag, hvor naturen er udgangspunkter for alt leg og læring. Børnene i Naturbussen bliver en del af Fussingø Naturbørnehave og kan nyde godt af stedets fine udearealer, frokostordning og meget mere. Og så har Fussingø Naturbørnehave en fantastisk placering tæt på både skov, søer og marker, siger Dorte Brøns, børnechef i Randers Kommune.

I Fussingø Naturbørnehave er børnenes udeliv i centrum. Her har pædagoger og medhjælpere et stort fokus på børnenes trivsel, læring og udvikling med naturen som omdrejningspunktet.

– Forskning viser desuden, at børn der bruger mere tid i naturen både har en stærkere motorik, er mere udholdende, får færre konflikter og er bedre til at lege længere. Derfor er Naturbussen en unik mulighed for at flere børn kan få glæde af naturens positive effekter, siger Dorte Brøns.

Tilmelding via den digitale pladsanvisning

Den første børnegruppe i Naturbussen begynder den 4. februar 2019. Nu er der åbent for tilmelding til Naturbussen, der kan optage 24 børn. Tilmelding sker via den digitale pladsanvisning på samme måde, som forældre kan opskrive deres børn til et hvilket som helst andet dagtilbud. Skriv dit barn op her.

Kom på guidet bustur til Fussingø den 6. januar

Søndag den 6. januar har alle børn og forældre mulighed for at komme på guidet bustur til Fussingø Naturbørnehave og få bålmad og opleve naturens muligheder.

Afgang med bus fra Jennumparken klokken 10.

Tilmelding til Rikke.Futtrup.Jensen@randers.dk senest den 2. januar.

Kommentarer