Udbyneder

Motocross-drab blev ”vold med døden til følge”

Retten i Randers i dag har voteret om skyldsspørgsmålet i sagen fra Udbyneder, hvor to mænd på henholdsvis 25 og 26 år påkørte to andre mænd på 40 og 44 år med en motocrosscykel.

Den da 40-årige Brian Reimer døde af sine kvæstelser, og hans 44-årige kammerat sidder i dag i kørestol efter episoden, der fandt sted for over et år siden.

Læs også: Tiltalte fra Udbyneder nægter sig skyldige i manddrab

Læs også: Gæld lå muligvis til grund for påkørsel i Udbyneder

I sagen, der er behandlet ved en nævningedomstol bestående af tre juridiske dommere og seks nævninge, var de to unge mænd tiltalt for henholdsvis manddrab og forsøg på manddrab. Dommere og nævninge i Randers var dog enige om at dømme de to yngre mænd efter nogle mildere paragraffer: ”vold med døden til følge” (straffelovens paragraf 246) i tilfældet med den dræbte og “grov vold” (paragraf 245) i forhold til det overlevende offer.  Det var vurderingen, at de to tiltalte ikke havde til hensigt at dræbe de to mænd ved påkørslerne. Dermed faldt tiltalerne for manddrab og forsøg på manddrab.

Straffen blev for begge de tiltalte udmålt til seks år og seks måneder. Den 26 årige blev desuden dømt for at have kørt motocrosscyklen i narkotikapåvirket tilstand, og han fik frakendt sit kørekort i otte år.

Kommentarer