Fårup

Ministerbesøg på Fårup Ældrecenter

Se billedserie

Mandag 22. februar besøgte sundheds- og ældreminister Sophie Løhde (V) Randers Kommunes tilbud for yngre demente ”Aktivt Fællesskab” på Fårup Ældrecenter.

Ministerens besøg var et led i udarbejdelsen af en ny national handlingsplan for demens. Nyere forskning på demensområdet viser, at fysisk aktivitet kan mindske symptomer som irritabilitet, depression og uro hos borgere med Alzheimer. Ligesom en forbedret livskvalitet generelt kan være med til at forhale sygdommen.

I Aktivt Fællesskab for yngre demente borgere i Randers Kommune er der netop fokus på motion, socialt samvær og kulturelle oplevelser. Personalet har også haft succes med at inddrage besøgshunden Charlie i aktiviteterne. Enheden blev oprettet i 2014 med otte demensramte borgere under 67 år. Borgerne mødes tre gange om ugen sammen med tre medarbejdere fra demenstilbuddet, og der arrangerer forskellige aktiviteter for dem. Under et oplæg til ministeren blev der vist billeder fra blandt andet vandreture i Rebild Bakker og sommerens campingferier – i ældrecenterets egen campingvogn i baghaven.

En nysgerrig minister
Sophie Løhde, der kom sammen med blandt andre folketingsmedlem, Michael Aastrup Jensen (V), fik også lejlighed til at hilse på besøgshunden Charlie.
– Jeg kan tage gode og konkrete eksempler på fysiske aktiviteter for unge demensramte med mig herfra. Der er fokus på fysisk træning som forebyggelse her i Randers Kommune, og det kan jeg tage med mig videre. Og så har jeg mødt søde Charlie, som tydeligvis er guld værd for ældre og demensramte her i Fårup, sagde Sophie Løhde til Randers Amtsavis efter besøget, der varede halvanden time.
Leder af ”Aktivt Fællesskab” Christina Blomkvist, glæder sig over ministerens besøg.
– Ministeren var nærværende, nysgerrig og interesseret. Hun var tydeligvis godt forberedt og virkelig interesseret i området, lyder indtrykket fra centerlederen, der overordnet ser Sophie Løhdes besøg som et stort skulderklap til demenstilbuddets arbejde.
– Sundheds- ældreministeren valgte at lægge vejen forbi os, for at få inspiration til en ny handlingsplan Det bliver jo ikke større!

Kommentarer