Ø. Bjerregrav

Millionstøtte til ny stor skatepark i Øster Bjerregrav

Øster Bjerregrav kan se frem til at få en 600 kvadratmeter stor beton skatepark efter de bedste standarder. Skateparken skal efter planerne etableres i forlængelse af det nuværende skateopråde i Aktivitetsparken (billedet). Arkivfoto

Øster Bjerregrav og Randers Kommune kan se frem til en ny kæmpestor attraktion i form af en stor skatepark i beton. Det står klart efter, Realdania Underværker for nyligt besluttede at støtte projektet med 1 million kroner, blandt andet på baggrund af over 4000 stemmer og tilskyndende kommentarer.

I april fortalte vi her på Randers Netavis om de ambitiøse planer om en Skatepark 2.0 i Aktivitetsparken Øster Bjerregrav. Initiativtagerne bag projektet lagde dengang en ansøgning op på Realdania Underværker, og her tikkede stemmerne lynhurtigt ind. Allerede i slutningen af april var man over 4000 stemmer, og det er ikke set før, fortæller Bjarke Nordentoft, der er en af initiativtagerne til den nye skatepark.

Alligevel blev han temmeligt overrumplet ved henvendelsen fra Realdania i sidste uge.

– Jeg tror nok, jeg kom til at sige, “tager i pis på mig”, da de ringede og fortalte, at vi får en million kroner i støtte til vores skatepark. Det er jo helt fantastisk, fortæller han.

Satsede højt

Ambitionen med skateparken er, at skabe rammerne for et socialt og fysisk aktivt mødested for børn, unge og familier. Stedet skal desuden huse en skateskole, hvor børn og unge også skal kunne lære blandt andet førstehjælp og konflikthåndtering.

– Vi satsede højt, og vi er utroligt glade for, at Realdania og andre har set det potentiale i projektet, vi selv tror på, det rummer, siger Bjarke Nordentoft.

Projektet, som har et samlet budget på 1,7 millioner kroner, har også modtaget tilsagn om støtte på 150.000 kroner fra Slots- og Kulturstyrelsen, 150.000 kroner fra Randers Kommunes Landsbypulje samt 200.000 kroner fra Lokale og Anlægsfonden.

– Så vi mangler stadig lige de sidste 200.000 kroner, før vi kan gå i gang, understreger den lokale ildsjæl.

De penge forventer han, at man skaffer enten ved yderligere fondsmidler eller ved egenfinansiering gennem lokale sponsorater og frivilligt arbejde.

Ejerskab

Det er endnu ikke besluttet, hvordan den 600 kvadratmeter store skatepark endeligt skal udformes. Her skal de kommende brugere nemlig inddrages, fortæller Bjarke Nordentoft.

– Nu skal vi i gang med en inddragelsesproces, hvor vi blandt andet har hyret DGI til at hjælpe. Det er vigtigt for os, at inkludere alle relevante parter, så folk tager ejerskab på projektet. Vi har meget høje ambitioner med kvaliteten både i udformning og materialer, så det er vigtigt, at vi har alle med, understreger han.

Et nøk op

Selvom spaden endnu ikke er stukket i jorden for Skatepark 2.0, så kigger initiativtagerne allerede ind i, hvad der måske kunne blive en Skatepark 3.0.

– Øster Bjerregrav Skatepark 2.0 bliver den første store beton skatepark i Randers Kommune, og jeg er ikke i tvivl om, at det bliver et kæmpepotentiale for kommunen, der som landets sjettestørste burde have plads til mindst et par stykker mere, så det her er også et Randersprojekt, fastslår Bjarke Nordentoft.

Derfor har man allerede nye ansøgninger ude for at kunne hæve barren endnu mere i Øster Bjerregrav.

– Vi kunne godt tænke os at tage projektet et nøk op. Vi har ambitioner om at skabe et skatermiljø, der ikke bare er attraktivt lokalt og kommunalt, men som også går ud over kommunegrænsen og i sidste ende sætter Øster Bjerregrav og Randers Kommune på Danmarkskortet, lyder meldingen.

Visualisering af hvordan den kommende skatepark kunne komme til at se ud. Illustration: FSR Beton ApS

Kommentarer