Livsstil og forbrug

Løsning på vej for rute 118

Foto: Midttrafik.

Busserne på rute 118 mellem Randers og Aarhus får mere køretid og der bliver indsat flere lynbusafgange i myldretiden. De nye køreplaner træder i kraft 28. november 2021, men allerede fra 25. oktober vil der være mærkbare forskelle for pendlerne på rute 118 i form af ekstra busser på ruten. Dette skal forebygge forsinkelser.

Forsinkelser har præget pendlernes rejse på rute 118 siden august 2021, hvor rute 118 overtog ruten efter den populære rute 918X. Forsinkelserne skyldes blandt andet en væsentlig forøgelse af biltrafikken på vejene mellem Randers og Aarhus. Mange klager fra utilfredse pendlere og en analyse af bussernes køretider får nu Midttrafik til at ændre køreplanerne fra 28. november 2021.

Med de nye køreplaner får busserne mere køretid på de almindelige afgange om morgenen og eftermiddagen. Samtidig bliver der indsat 18 nye lynbusafgange på hverdage, så antallet af lynbusafgange stiger fra 15 til 33 i myldretiden.

I køreplanen fra Aarhus til Randers bliver der fra 25. oktober til 26. november indsat en ekstra morgenafgang, som skal sikre, at eleverne til Favrskov Gymnasium og Paderup Gymnasium kan møde til tiden.

Planchef fra Midttrafik Henrik Vestergaard udtaler:

”Pendlernes frustration er berettiget. Vi tilpasser nu køreplanerne, så busserne får køretider, der svarer til mængden af biltrafik på ruten. Desværre kan vi ikke ændre køreplanerne hurtigere end til november. Det er en længere proces, som især er påvirket af, at ændringer i chaufførernes vagtplaner ifølge overenskomsten skal varsles i god tid. Pendlerne burde dog allerede fra 25. oktober opleve færre forsinkelser, fordi vi indsætter ekstra busser på ruten”.

Midttrafik indsætter fra 25. oktober 2021 ekstra busser på ruten. De ekstra busser skal modvirke, at forsinkelser på nogle afgange spreder sig til de efterfølgende afgange, og dermed påvirker driften resten af dagen.

De nye køreplaner kan allerede ses nu på midttrafik.dk, hvor der også vil være mere info om ændringerne på rute 118.

Kommentarer