Ålum

Landsbyfestival med guidede cykelture, aktivitetsdag og underholdning   

Landsbyfestivalen skydes i gang allerede i morgen mandag med en cykeltur, hvor man blandt andet kommer omkring Bjerregrav Mose. Foto: Randers Kommune

I næste uge afholdes der Landsbyfestival i Randers Kommune. På grund af coronasituationen med langt færre deltagere en sidste år, men de bliver alligevel mulighed for nogle gode oplevelser for alle aldre. Allerede i morgen mandag går det løs med en ud af fem guidede cykelture.

Mens de fleste af forårets og sommerens arrangementer blev aflyst, da corona-krisen indtraf i marts, så valgte arrangørerne ved Randers Kommune at holde fast i at gennemføre Landsbyfestivalen, så næste uge byder på tre meget forskellige aktiviteter.

Guidede cykelture

Hele ugen fra mandag til søndag kan man komme på guidede cykelture rundt omkring i kommunens landsbyer.

Det er Cyklistforbundet i Randers, der står bag turene, der vil have en længde af cirka 30 kilometer. Distancen bør dog ikke afholde nogle for at deltage; der cykles i roligt tempo og med flere stop undervejs, lover arrangørerne.

Halvvejs vil man holde en pause, hvor der indtages forfriskninger fra så vidt muligt lokale leverandører.

– Vi har bestræbt os på at finde steder, hvor du næppe kommer ret ofte. Derfor vil vi cykle en del på grus, græs og jordveje, fortæller formand for den lokale afdeling, Jens Peter Hansen og påpeger, at cykler med smalle dæk ikke er velegnede, og desuden skal man forvente nogle mærkbare stigninger.

To af deltagerne har mulighed for at låne en el mountainbike, og her vil medlemmer af Cyklistforbundet have fortrinsret.

Alle ture starter klokken 17, og man skal tilmelde sig forinden på www.cyklistforbundet.dk/Randers, hvor man også kan læse mere om de enkelte ruter.

Fællesspisning og underholdning i Gjerlev

Gjerlev Seniorklub inviterer til en hyggelig aften i Aktivitetshuset fredag den 3. juli. Arrangementet starter med fællesspisning, hvor menuen står på en let anretning bestående af sild, lun fiskefilet efterfulgt af ditto deller og med en ostemad til slut.

Der er plads til 80 deltagere som fordeles ved 10 borde.

– På den måde kan vi overholde kravene til afstand, og maden den bliver serveret på tallerkener ved bordene, fortæller formand for seniorklubben, Jørgen Hansen, der også har klappet det hele af med kommunen.

Efter spisning er der underholdning ved Trine Gadeberg.

Formanden fortæller, at der stadig er 40 billetter tilbage, som vil uddelt efter først-til-mølle-princippet.

– Alle er velkomne til at deltage, og det er jo et gratis arrangement, så det er bare med at komme ud af busken, lyder opfordringen.

Man kan få fat i billetter ved at kontakte Jørgen Hansen på telefon 23 34 56 12.

Familiedag i Aktivitetsparken

Søndag 5. juli sker der noget for hele familien. Her inviterer Øster Bjerregrav nemlig uden for i byens populære Aktivitetspark, hvor børn og voksne kan boltre sig fra klokken 10.

Ud over de sædvanlige aktivitetsmuligheder kan man denne dag også at skyde med bue og pil med ”archery tag” udstyr, og så får parken besøg af både et cirkus og en tryllekunstner, som vil underholde store og små.

– Alle er velkomne både før og efter underholdningen. Man kan spise sin medbragte madpakke og bare nyde tiden med sin familie og blive underholdt, fortæller Bjarke Nordentoft fra idrætsforeningen, som er medarrangør af familiedagen.

Tilmelding er ikke nødvendig, og dukker der mere en 50 mennesker op på samme tid sørger arrangørerne for at dele parken op, så man overholder retningslinierne.

Kommentarer