Over Fussing

Landsbyer og lokalområder skal forskønnes

Lars Søgaard

Af: Lars Søgaard (V) og Niels Erik Christensen (V), hhv. formand og medlem af Landdistriktsudvalge

Landdistriktsudvalget har på 2018s sidste møde indstillet til byrådet, at der skal igangsættes arbejde med at forskønne udvalgte områder i Gjerlev hhv. Øster Bjerregrav & Over Fussing.

De såkaldte “områdefornyelse” skal være med til at gøre områderne endnu mere indbydende således at områderne bliver endnu bedre til at fastholde, og tiltrække borgere i kommunens fantastiske landdistrikt. Det bliver en spændende proces. En proces som kommer til at foregå i tæt samarbejde med de lokale ildsjæle i områderne. Og netop de lokaler kræfter er et helt central element for Venstre`s landdistriktspolitik. De lokale ildsjæle arbejder uselvisk for deres lokalområde, og de er i den grad med til at gøre det attraktiv for tilflyttere at vælge et landdistrikt at bosætte sig i. Den indsats er i sidste ende guld værd for hele kommunen.

Randers Kommunes fokuserede indsats og samarbejde med landdistrikterne er de sidste år kommet langt. Kommunen og Landdistriktsudvalget har stærke bånd til landdistrikterne, og et tæt samarbejde med lokalområderne.

Det er måske ikke helt tilfældigt, at der er befolkningsfremgang i landdistrikterne. Det er en fremgang vi skal være stolte af, men som vi også skal værne om. Det kan områdefornyelserne være med til.

Vi ser frem til samarbejdet med lokalområderne, og glæder os til følge arbejdet med forskønnelserne i Gjerlev og Øster Bjerregrav/Over Fussing.

Kommentarer