Fussingø

Kunstudstilling på Fussingø Slot

Også i år valgte Fussingø-gruppen at aflyse den traditionelle påskeudstilling på grund af Covid-19 restriktionerne. Men med forårets komme og med en forventning om slækkede forsamlingskrav i de kommende måneder er optimismen i gruppen vendt stærkt tilbage. Derfor har den planlagt en udstilling, som i det væsentligste svarer til de påskeudstillinger, der har været afholdt siden 1996. Udstillingen afvikles i weekenden 29.-30. maj og 5.-6. juni, alle dage i tidsrummet kl. 10-17.

Selvom det ikke bliver en rigtig påskeudstilling, ønsker arrangørerne at markere, at dette års kunstudstilling er nr. 25 i rækken på Fussingø Slot. Samtidig markerer udstillingen Fussingø-gruppens første publikumsaktivitet i 2021. Ved at strække udstillingen over to weekender bliver der rig mulighed for at efterkomme de coronarestriktioner, der måtte være tilbage ved overgangen mellem den sidste forårsmåned og den første sommermåned. Solen vil til den tid stå højt på himlen, aftenerne være lyse og blomster og træer i parken og skovene vil stadig være nyudsprungne. Det er derfor en oplagt mulighed at gøre besøget på kunstudstillingen til en weekendudflugt for hele familien.

De 13 kunstnere, der udstiller deres kunstværker i slottets unikke stuer, repræsenterer et bredt udsnit af den danske kunstnerstand. Fælles for dem er, at de alle er engagerede, erfarne og etablerede inden for hver deres kunstart. For tiden bor og arbejder alle 13 i det jyske, men inspirationen til deres værker kommer ofte fra andre steder i Danmark og fra udlandet, hvor nogle har arbejdet eller været på praktikophold. Flere af dem har desuden bopæl og værksted eller atelier i Randers Kommune.

På årets kunstudstilling vil de besøgende kunne se og blive inspireret af kunstgenstande i glas, keramik, sten- og bronzeskulpturer, fotobilleder med naturmotiver samt malerier på forskellige materialer. Der er også en billedvæver, som hylder den naivistiske kunst. De udstillede kunstværker er alle til salg, og flere af udstillerne påtager sig desuden at udføre opgaver på bestilling.

På Fussingøgruppens hjemmeside, www.fussingoeslot.dk er der en fyldig præsentation af udstillerne og eksempler på deres kunst.

Der betales entre ved indgangen, men parkering på slottets parkeringsplads er gratis.

Husk at medbringe coronapas eller bevis på negativ covid-19 test.

Kommentarer