Mellerup

Kunstudstilling med etnisk og globalt udblik

Gloria Jensen kombinerer mange forskellige materialer, hvilket også giver meget forskellige udtryk. Fremsendte fotos

I øjeblikket kan man opleve randers-kunstneren Gloria Jensen fra Atelier 12b i en spændende solo-udstilling på Mellerup Efterskole.

Gloria-Jensen-Atelier-12b-1I Nørhald Kunstforening er man stolte af at kunne præsentere en udstilling med kunstneren Gloria Jensen fra Atelier 12b – noget man har haft på ønske-listen i lang tid.

Gloria Jensen har de sidste 3 år – som efterlønner – holdt en udstillingspause, men har tidligere, sideløbende med sit arbejde som sygeplejerske, udstillet i mindre gallerier, offentlige institutioner og enkelte censurerede udstillinger. Hun er nu på banen igen med en spændende og varieret udstilling, der også rummer et etnisk og globalt udblik.

Gloria er af afroamerikansk afstamning, født og opvokset i New York, og flere billeder indeholder også et newyorker tema.

Hun henter især sin inspiration i menneskekroppen, ansigter, farver, musik og sin egen etnicitet.

Etniske grupper og minoriteter inspirerer generelt. På udstillingen hos Nørhald Kunstforening vil et tema blandt andet være ”Det pyntede ansigt”, med inspiration fra forskellige naturfolk og en lille japansk geisha.

Artiklen forsætter under billedet…

Gloria-Jensen-Atelier-12b-2

Gloria holder af at eksperimentere og kombinerer gerne mange forskellige materialer i sine malerier: akryl, kridt, pastel, kul og akvarel.

Blandformen kommer også til udtryk i nogle af hendes små ArtMoney billeder, der er malet på mdf plader og påført eksempelvis udklip fra gamle bøger, theposer eller brudstykker af keramik.

Gloria medtager endvidere keramiske brugsgenstande på udstillingen.

Udstillingen kan ses i foyeren på Mellerup Efterskole, Almisbakken 19, Mellerup, alle hverdage klokken 14- 17 frem til 28. marts.

Kommentarer