Mellerup

Kunstudstilling med afrikanske malere til Mellerup

Kunstner Ufuoma Evuarherhe er en af udstillerne på Mellerup Fri- og Efterskole.

De store kunstmetropoler, New York, Paris og London har længe haft blikket rettet mod den afrikanske kunstscene, og nu retter Nørhald Kunstforening også blikket den vej.

Lørdag d. 23. marts fra klokken 14.00 – 16.00 er der fernisering i foyeren på Mellerup Fri- og Efterskole, hvor de tre afrikanske kunstnere Larry Otoo, Ufuoma Evuarherhe og Erikan Ekefrey udstiller deres værker.

En af de mest berømte kunstmalere i Ghana i dag, Larry Otoo, betegner sig selv som en” nutidig traditionalist.” Hans inspiration kommer fra almindelige ghaneseres hverdag. Hans levende, abstrakte malerier i olie og akryl fanger rytmen og beatet fra dagligdagen. Han maler, siger han, “for at optage og bevare vores traditioner visuelt.” Hans værker er et virvar af former, figurer, linjer og farver, der skaber et indtryk af ekstraordinær dynamik.

Ufuoma Evuarherhe fra Nigeria maler med stor humor. Vi præsenteres for urbane maskerader og scener fra hverdagslivet, som afspejler mødet mellem forskellige menneskeskæbner.

Erikan Ekefrey er en nigeriansk kunstner fra delstaten Akwe Ibom i det sydøstlige Nigeria. Erikan bruger akryl og oliemaling på lærred. Med levende naturfarver og lyriske former skildres kubistisk en fortælling om kulturarv, hverdagsliv og ånd.

Der er lagt op til en intens og spændende udstilling, der med mangfoldighed, lidenskab og humor rækker ud over kontinentale grænser.

Udstillingen kan ses fra d. 23. marts til d. 11. april – alle hverdage fra kl. 14-17- på Mellerup Fri- og Efterskole, Almisbakken 18, Mellerup, 8930 Randers NØ.

Ferniseringen d. 23. marts kl. 14 vil desuden byde på musikalske indslag og en let forfriskning.

Kommentarer