Randers By

Kræftens Bekæmpelse Genbrug åbner pop-up butik i hjertet af Randers

D. 26. november kl. 10.00 slår Kræftens Bekæmpelse dørene op for en pop-up på Nygade 1 i Randers. Her Ingrid Bagger Hansen (tv.) og Inge Margrethe Jensen (th) – to af de mange frivillige, som skal være med til at få pop-up butikken op at stå. Foto: Kenneth Johansson.

Fredag d. 26. november og 10 dage frem slår Kræftens Bekæmpelse dørene op for en 260 kvm stor pop-up butik i hjertet af Randers. Pop-up butikken byder på et stort udvalg af brugt kvalitetstøj til både mænd og kvinder, og der vil være masser af tøj til spotpriser.

På Nygade 1 i Randers knokler frivillige fra Kræftens Bekæmpelse Genbrug på livet løs. Det gør de fordi de er i gang med at forvandle et tomt butikslokale til en genbrugs pop-up, der skal sælge tøj, sko og tasker i høj kvalitet. Alt sammen til fordel for kræftsagen.

Det er langt fra første gang, at de frivillige skal lange genbrugsguld over disken til fordel for kræftsagen. Til dagligt arbejder de nemlig som frivillige i Kræftens Bekæmpelses eksisterende genbrugsbutik på Provstegade 1 – blot 100 meter længere op ad gaden. En velbesøgt genbrugsbutik, som for nylig kunne fejre 30 års jubilæum.

-Selv om vi jo er rutinerede butiksfrivillige, så er det helt nyt for os at prøve kræfter med en pop-up butik. Jeg synes det er så spændende og en rigtig god idé, og derfor har jeg også gladeligt sagt ja til at arbejde ekstra for at få det op og stå. Jeg håber folk lægger vejen forbi, for der er virkelig meget godt at komme efter, siger 78-årige Ingrid Bagger Hansen, som har været frivillig for Kræftens Bekæmpelse Genbrug i Randers siden 2009.

Fokus på kræft og miljø

Men hvorfor åbne en pop-up butik, når Kræftens Bekæmpelse i forvejen har en velfungerende genbrugsbutik fyldt med kvalitetstøj blot et stenkast væk?

-Vi er så privilegerede at modtage store mængder af kvalitetstøj. Faktisk så store mængder, som vi naturligvis ønsker at få mest muligt ud af. I stedet for at lade tøjet gå til spilde, vil vi sælge det i en nærliggende pop-up butik. På den måde får vi mest muligt ud af vores tøjdonationer til fordel for både kræftsagen og miljøet, udtaler Kenneth Johansson, distriktschef for Kræftens Bekæmpelse Genbrug i Randers.

Dedikerede frivillige og gavmilde donationer

At pop-up butikken ligger tæt på den eksisterende butik er der flere fordele ved. For det første gør det det nemt og omkostningsfrit at transportere tøjet 100 meter længere ned ad gaden, og for det andet er der god støtte fra genbrugsbutikkens frivillige medarbejdere. Og lige præcis de frivillige spiller en helt central rolle i projektet.

-At vi lancerer en pop-up butik kan kun lade sig gøre på grund af lokalborgernes gavmilde donationer, men i høj også fordi vi har så mange dedikerede og flittige frivillige, som har tilbudt deres arbejdskraft i pop-up butikken. Det gør de fordi de tror på projektet, og fordi de er yderst dedikeret til kræftsagen, siger Kenneth Johansson.

Tøj, sko og tasker i høj kvalitet

Til forskel for Kræftens Bekæmpelses eksisterende genbrugsbutik, som bl.a. sælger møbler, elektronik, isenkram, porcelæn og tøj til både voksne og børn, vil pop-up butikken udelukkende have fokus på tøj, sko og tasker til mænd og kvinder. Hver dag vil der komme nye (brugte) varer i pop-up butikken.

Praktisk information om pop-up butikken:

Pop-up butikken ligger på Nygade 1, 8900 Randers og åbner fredag d. 26. november og holder åbent til og med søndag d. 5. december i tidsrummet 10.00-17.00 i hverdagene, 10.00-13.00 på lørdage og 11.00-15.00 på søndage. Der vil blive serveret lidt lækkert på åbningsdagen. Det vil desuden være muligt at indlevere brugt tøj i pop-up butikkens åbningstid.

Om Kræftens Bekæmpelse Genbrug:

Kræftens Bekæmpelse Genbrug har eksisteret siden 1991 og findes i dag i 15 forskellige byer. Al overskuddet fra butikkerne går til Kræftens Bekæmpelses indsats inden for forskning, patientstøtte og forebyggelse. Kræftens Bekæmpelse Genbrug drives af knap 1000 frivillige landet over.

Kommentarer