Randers By

Kom til foredrag på Regionshospitalet Randers til Forskningens Døgn

Foto: Helle Brandstrup Larsen

Til Forskningens Døgn kan du lære om hyppigt forekommende sygdomme mellem baller og i tyktarmen og efterfølgende blive klogere på det kvindelige underliv, når Regionshospitalet Randers den 26. april er vært ved to faglige oplæg.

Forskningens Døgn er en landsdækkende videnskabsfestival, der i 2023 finder sted fra fredag den 21. april til og med fredag den 28. april. Formålet med festivalen er at danne mødesteder mellem forskere og borgere, og i år deltager Regionshospitalet Randers med to spændende oplæg med forskellige sundhedsfaglige afsæt. Det sker onsdag den 26. april.

Baller og bylder

Først gør de ph.d.-studerende Ida Kaad Faurschou og Helene Rask Dalby dig klogere på alt det vi ved og ikke ved om pilonidalcyster og divertikler – i folkemunde bylddannelse mellem ballerne og udposning i tyktarmen.

Begge sygdomme er hyppigt forekommende, men alligevel har vi reelt set en ringe forståelse af, hvorfor de opstår, hvordan vi bedst forebygger og behandler tilstandene og ikke mindst af, hvordan de påvirker livskvaliteten.

Gennem forskning forsøger Regionshospitalet Randers at tilvejebringe ny viden om de to sygdomme, så der i fremtiden er bedre mulighed for forebyggelse og behandling af lidelserne.

Man kan høre indlægget fra klokken 15 til 16.

Mysteriet om kvindens underliv

I det andet oplæg stilles der skarpt på mysteriet om det kvindelige underliv, hvor forskere fra Kvindesygdomme og Fødsler på Regionshospitalet Randers i deres oplæg går helt tæt på kvindelige sundhedsudfordringer.

Her bliver du klogere på blandt andet forebyggelse og behandling af livmoderhalskræft, HPV og den tilhørende vaccine, et nyt behandlingstilbud på hospitalet i form af vaginal laserbehandling, vejen til et sundere graviditetsforløb samt D-vitamins virkning under graviditeten.

Oplægsholderne er ph.d.-studerende Sine Jacobsen og Vibe Bertelsen, forskningsårs-studerende Nanna Svensson og Silke Rossau samt akademisk koordinator, forskningskoordinerende overlæge, ph.d. og klinisk lektor, Pinar Bor.

Dette indlæg kan opleves fra klokken 16 til 17.

Arrangementet foregår onsdag den 26. april i auditoriet på Regionshospitalet Randers: Indgang B (herefter til venstre), Skovlyvej 9, 8930 Randers NØ. Parkering findes i parkeringshuset på Kirketerpsvej.

Det er gratis at deltage og kræver ingen tilmelding.

Læs mere om de faglige oplæg her.

Læs mere om Forskningens Døgn her.

 

Kommentarer