Ø. Bjerregrav

“Købmandsbutikken skal være byens samlingspunkt”

På fredag slår Brian Mossalski dørene op til Min Købmand version 2 i Øster Bjerregrav. Og selvom coronaen har sat en stopper for den store fejring, så lover købmanden at give kunderne en ’wow-oplevelse. Foto: Gitte Hagsholm

Når 52-årige Brian Mossalski på fredag 7. januar slår dørene op til Min Købmand i Øster Bjerregrav, så er det med et oprigtigt ønske om at skabe et fælles samlingspunkt for alle byens borgere. En butik, hvor alle har lyst til at komme og alle kan bakke op om.

Det er en erfaren herre, som fra på fredag 7. januar er at finde bag disken hos Min Købmand i Øster Bjerregrav.

52-årige Brian Mossalski er oprindeligt udlært i Kvickly. Siden søgte han ’om på den anden side af disken og kørte i en årrække som sælger; først for Carlsberg og siden for Premier Is.

– Jeg syntes, det var godt at komme ud og se tingene fra et andet perspektiv, fortæller han.

Siden tog han et hop over i en helt anden branche og ernærede sig nogle år som forsikringsassurandør. Nogle år var Brian Mossalski også
kioskejer i Spentrup, ligesom han har haft tre shellstationer i Randers. Senere vendte han tilbage til detailhandlen som uddeler i SuperBrugsen Dronningborg, men de sidste syv år har han arbejdet som købmand under Min Købmand-konceptet, og det var udfordrende, men lærerige år, fortæller han.

– Jeg kom først til Sparkær, hvor jeg skulle genåbne en købmandsbutik, der havde været lukket i fem år. Det var en hård omgang, for selvom ønsket om at få butikken tilbage til byen var stor, så er det svært at ændre folks indkøbsvaner efter så lang tid, husker han.

Men det lykkedes, og den lille landsby vest for Viborg har den dag i dag en velfungerende butik.

Efter fire år i Sparkær gik turen videre til Hylke mellem Horsens og Skanderborg. Her overtog Brian Mossalski  en lukningstruet købmandsbutik, så det krævede også en stor indsats for at få vendt den skude. Men med lokal opbakning og en målrettet indsats fik den geskæftige og handlingsorienterede købmand lavet en turn-around i butikken, der blev ændret fra en Let Køb til en Min Købmand. Brian Mossalski kunne overdrage en velfungerende butik med en flot omsætning og stor lokal opbakning til sin afløser, da han sidste år valgte at sige ja tak til budet om at overtage butikken i Øster Bjerregrav.

– Jeg blev faktisk spurgt allerede, da man søgte her første gang, men der var jeg midt i transformeringen af butikken i Hylke, og jeg ville ikke forlade den, før det var på plads, og den rigtige person var der til at overtage, siger   han.

For ham er integriteten med det lokalsamfund, man er i vigtig.

– Jeg involverer mig lokalt, og det  glæder jeg mig også til at gøre her, og det bliver  også nemmere ved nu, hvor jeg får kortere vej til arbejde, siger  den nye købmand, som bor i Romalt med sin hustru og to børn. Det vil sige, datteren, Julie, på 25 er flyttet hjemmefra, men hun får tilgengæld en nøglerolle som medarbejder i butikken i Øster Bjerregrav.

Kickstart

Selvom coronaen forhindrer Brian Mossalski i at genåbne butikken med det helt store brag, så lover han, at der nok skal være noget at komme efter, når dørene åbnes på fredag klokken 13.

– Det bliver en ’kickstart’, og folk skal have  en ’wow-oplevelse, når de træder ind i butikken, siger byens nye købmand, som glæder sig til at hilse på byens borgere og byde inden for til en god indkøbsoplevelse og en hyggelig sludder.

Kommentarer