Stevnstrup

Køb afladsbrev og se heksebrænding på Munkholmskolen

Det er i år 500 år siden, at Luther slog sine 95 teser op på kirkedøren til Wittenburg Slotskirke, og denne historiske begivenhed markeres i hele Danmark. Også på Munkholmskolen i Stevnstrup, der hele denne uge har reformationen som temauge.

Hele ugen vil skolens elever og lærere arbejde i værksteder, der tager sit udspring i denne begivenhed. Børn og voksne vil være opdelt på tværs af klasser, alder og huse. Denne samarbejdsform er med til at understøtte skolens målsætning med at eksperimentere med anderledes organiseringsformer og gruppeopdele børnene på nye måder og skabe relationer mellem store og små elever.

De ældste børn vil i ugens løb få et ansvar for at tage sig af de yngste børn, hvilket gerne skulle være med til at skabe en fremadrettet tryghed for de mindste og skabe relationer og tryghed, når man senere mødes i skolegården og frikvarter.

Ugens arbejde kulminerer med, at forældre og byens borgere inviteres til åbent hus på torsdag den 28. september kl. 17.00 – 19.30, hvor ugens arbejde fremvises, og man på skolen vil kunne møde munke, præster, købe afladsbreve, se på kalkmalerier og måske opleve heksebrænding.

Kommentarer